Több helyen ég a tarló, lakóházak is veszélyben vannak

Vágólapra másolva!
Több tucat hektáron égnek a tarlók az országban. Az legsúlyosabb a helyzet Dabas és Tápiószecs külterületén, ahol erdőt, tehenészetet és lakóházakat is veszélyeztet a tűz. A tűzoltók nagy erőkkel dolgoznak a megfékezésén.
Vágólapra másolva!
  • Pest megyében Dabas külső részén, a Bercsényi és a Kisfaludy utcák után, nagy területen ég a rét. A település hivatásos tűzoltói mellett Szigetszentmiklósról, Monorról és a fővárosból hivatásos, míg Délegyházáról önkéntes tűzoltói segítség is elindult a helyszínre. A tűz lakóházakat és egy tehenészetet is veszélyeztet.
  • Tápiószecső külterületén 20–25 hektáron ég a tarló, a lángok az erdőt és lakóházakat is veszélyeztetnek. Nagykátáról, Monorról, Hatvanból érkeztek tűzoltók, hogy elfojtsák a tüzet. A terület melletti vasúti szakaszon a vonatok csökkentett sebességgel közlekednek.
  • Bács-Kiskun megyében Kiskunfélegyháza tanyasi külterületén több hektáron ég a gaz és az avar, a tűz 20–25körbálát is elért, a tanyákat is veszélyezteti. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltják a lángokat.
  • A Komárom-Esztergom megyei Bajóton 10 hektáron ég a fás, bokros avar a Bánk bán tér feletti területen, míg a Dobozi Mihály út végén két hektáron gyulladt meg az avar. Bajnáról, Esztergomból és Tatabányáról érkeztek hivatásos tűzoltók, hogy megfékezzék a lángokat.