Húszfokos meleg jön viharos széllel

tavaszi alternatív pihanőhelyek Budapesten, Károlyi-kert
Vágólapra másolva!
Többször erős, viharos lesz a szél a jövő héten. A hét közepén, a naptári tavasz kezdetén egy hidegfront miatt lehűlésre kell készülni, de a hétvégére ismét melegszik a levegő, néhol csaknem 20 Celsius-fok lehet.
Vágólapra másolva!

Hétfőn változóan felhős idő lesz, délnyugaton a több felhővel, és bár eső nem valószínű, többfelé megélénkül a szél, miközben kellemes, tavaszias, 10-15 fok közötti nappali hőmérséklet várható - derült ki a Koponyeg.hu előrejelzéséből.

Tavaszi pillanat Budapesten, a Károlyi-kertben Fotó: Origo

Kedd délutánig marad a napos, gyengén felhős idő, majd erősen megnövekszik a felhőzet, és záporok alakulnak ki. Szerda hajnalban még többfelé eshet, majd napközben csökken a felhőzet, és kisüt a nap.

Csütörtökön délelőtt erősen felhős idő várható szórványos esőkkel, de délután felszakadozik a felhőzet, előbukkan a nap, és 11-12 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétvégére tovább melegszik az idő: pénteken már 11-16 fok között alakul a hőmérséklet. Szombaton már 13-19, vasárnap pedig 14-19 fokig melegszik a levegő.