Tavaszi meleget hoz a szél

időjárás napsütés Duna nap  Budapest
Szombaton is kellemes, tavaszias idő várható.
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Oscar-díjjal kezdődött a reggel, magyar rövidfilm, Deák Kristóf alkotása, a Mindenki kapta a filmes világ legnagyobb elismerését.

Ami az időjárást illeti:

Hétfőn délelőtt csak délnyugaton, délután már máshol is felhős lesz az ég, de zápor csak néhol fordulhat elő. Az egyre inkább élénk DNy-i széllel enyhébb levegő érkezik hazánk térségébe:

9 és 15 fok között alakulhat a délutáni órák hőmérséklete.

Kedden a nap első felében napos, gyengén felhős időre számíthatunk, majd nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Esőzés csak késő estétől kezdődik ÉNy felől. 14, 17 fok körüli értékeket mérhetünk délután. A DNy-i szél több helyen viharossá fokozódik.

Szerdán hajnalban és reggel még többfelé lehet eső, zápor; majd napközben fokozatosan csökken a felhőzet, délután már kisüt a nap. Mérséklődik az eleinte még erős ÉNy-i szél. 10 fok köré esik vissza a hőmérséklet.

Csütörtökön változóan felhős időre van kilátás, csapadék nélkül. Az ÉNy-i szél megélénkülhet. 13 fok körül várható a maximum-érték.

Pénteken inkább csak fátyolfelhők szűrik a kora tavaszi napsütést, eső nem fordul elő. A szél délire fordul és néhol megélénkül. Reggel 0, délután +11 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Hétvégén gyengén felhős, napos idő idő valószínű. Eső nem várható. Az élénk déli széllel ismét melegebb levegő érkezik a térségünkbe: 15 fok köré erősödhet a felmelegedés.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot

Február 27. az év 58. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 307 nap van hátra.

Ma az Ákosokat ünnepeljük.

Az Ákos török eredetű régi magyar férfinév, eredeti formája ak kus, jelentése egyesek szerint „fehér sólyom", de az ótörök nyelvben a kus hattyút jelent. Másik lehetőség a prototörök *akɨš (kincs).

Heti mozipremierek

  • Szólít a szörny
  • Másodállás
  • Logan - Farkas
  • T2 Trainspotting
  • Testről és lélekről
  • Állati csetepata
  • 150 milligramm