Egyre színesebb a Brain Bar Budapest programja

2017.03.01. 15:03

Sci-fi művész, eating designer, humanoid robotokat alkotó professzor - ilyesféle furcsa szakmák képviselőivel találkozhatunk a 2017-es Brain Bar Budapesten. A 2016 leginspirálóbb eseményének választott Brain Barra még elérhetők kedvezményes árú jegyek.

A jövőfesztivál újabb előadói lesznek:

Ari Popper, a világ egyik legmenőbb cégének tartott vállalkozás alapítója. A kaliforniai SciFutures több mint 100 elismert sci-fi írót alkalmaz, akik személyre szabott forgatókönyvekkel segítik olyan nagy ügyfelek termékfejlesztését, mint a Ford, a Pepsi  vagy az Egyesült Államok haditengerészete.

Lucy McRae sci-fi művész, rendező és testépítész, aki az emberi alkalmazkodóképesség határait feszegeti. Lucy korábban klasszikus balettet tanult, és a Philips távoli jövőt kutató laboratóriumát is vezette. Elektromos tetoválásokat és érzelmeket érzékelő ruhákat tervezve épít hidat az emberi képzelet, a tudomány és a technológia között.

Inna Braverman az Eco Wave Power társalapítója, amely a tenger hullámaiból termel energiát. Első erőművét 26 éves korában helyezte üzembe az izraeli Jaffában.  Négy évvel később ő vezette az első hullámenergia erőmű kihelyezését a Földközi-tengeren.

Brain Bar Budapest 2016Fotó: Polyak Attila - Origo

Tomotaka Takahasi a Robo Garage társalapítója és a Tokiói Egyetem professzora. Egyedülálló humanoid robotok tervezésével és megépítésével foglalkozik. Gyerekkorában Astroboy megszállottja volt, ez inspirálta azt a nézetét, hogy az emberek csak hozzájuk hasonló testtel rendelkező robotokhoz tudnak kötődni, hideg és visszataszító gépekhez nem.

Marije Vogelzang a világ első eating designere. Két, Amszterdamban és Rotterdamban működő kísérleti étterem elindítása után jelenleg orvosi projekteken dolgozik kórházaknak.  Az általa alapított Dutch Institute of Food & Design tavaly nyitotta meg kapuit.

Köves Slomó, többgenerációs rabbi család sarja, aki 14 éves korára találta meg saját hivatását. Közép-Európa egyik legaktívabb vallási vezetője New York, Pittsburgh és Párizs jesiváiban nevelkedett.  Amellett, hogy a Magyar Honvédség tábori főrabbija, Slomó alapította Budapest első héber-magyar két tannyelvű óvodáját és általános iskoláját.

Az Origo már beszámolt korábban a jövőfesztivál több más, már bejelentett előadójáról.

A Brain Bar Budapestet idén június 1-3. között rendezik a belvárosi Erzsébet téren. A fesztiválra több mint hétezer embert várnak. Jegyvásárlásra a http://brainbarbudapest.hu oldalon van lehetőség.

KAPCSOLÓDÓ CIKK