Eltörölnék a budapesti zsidó olimpiát jobbikosok

Vona Gábor beszél EGYÉB TÁRGY embléma Közéleti személyiség foglalkozása logo politikus pulpitus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY SZIMBÓLUM TÁRGY
Budapest, 2017. január 28. Vona Gábor pártelnök a Jobbik évadnyitó rendezvényén a Sport11 rendezvényközpontban 2017. január 28-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Budapest II. kerületének jobbikos szervezete a Facebookon arról írt, hogy a budapesti olimpia ellen aláírásokat gyűjtő Momentum segítségére várnak a Maccabi Játékok 2019-es budapesti megrendezése ellen. Vagyis az álbaloldali fordulatra készülő Jobbik újabb antiszemita akciót indított.
Vágólapra másolva!

"Szeretném megkérni a Nolimpia aláírásgyűjtőit és a momentumosokat, hogy segítsenek a gyűjtésben. Mert mindazok az indokok, amivel az olimpiai pályázatot megfúrták, itt is fennállnak" – ez olvasható abban a jobbikos felhívásban, amelyet a párt II. kerületi csoportja tett közzé a saját Facebook-oldalán. A bejegyzést azóta törölték, az itt látható kép egy lementett változat.

A felhívás, mielőtt törölték Forrás: Origo

A zsidó olimpiaként is emlegetett, szerény kiadással járó Maccabi Játékokat 2019-ben rendezné meg Magyarország mintegy kétmilliárd forintból, az ezt ellenző jobbikos szervezkedést a Reflektor blog vette észre, ez alapján írt erről a HVG.

Az aláírásgyűjtés eredetileg a Peticiok.com oldalon indult meg március elején, mostanra majdnem négyezren írták alá, a II. kerületi Jobbik ehhez csatlakozott.

Elértük Bodor Zoltánt, a második kerületi jobbikos önkormányzati képviselőt, aki kitette az antiszemita írást a Facebook-ra. Azt állította, hogy csak cinizmusból tette ki, és az egész magyar sajtó félreértette, emiatt le is vette.

Az antiszemita felirat egyébként szembemegy azzal, amit Vona Gábor pártja az utóbbi időben magáról hirdetni próbált, vagyis hogy állítólag megszabadult a szélsőséges elemektől, és mára egyenesen néppárttá nőtte volna ki magát.

A jelek szerint a Jobbik az álbaloldali fordulat és az úgynevezett cukiságkampány után visszatért az antiszemita gyökereihez. Ami nyilvánvalóan végig ott is volt, ott is van.