Orbán Viktor: Ostrom alatt állunk

Orbán Viktor Határszemle. Hóban-fagyban.
Vágólapra másolva!
A miniszterelnök a határvadász tiszthelyettesek ünnepélyes eskütételén azt mondta, hogy a migráció nem ért véget, csupán lassult.
Vágólapra másolva!

Bár a napi híradások már nem tízezrekről, hanem csak néhány száz illegális határátlépőről szólnak, "mégsem dőlhetünk hátra": csak annyi történt, hogy

a védelmi vonalak megerősítésére, a határt védők toborzására, kiképzésére és szolgálatba állítására" – fejtette ki a kormányfő, aki szerint "a vihar nem ült el, csak átmenetileg lecsendesedett".

A kormányfő azt is kiemelte, hogy a határra nehezedő nyomás a következő években sem fog megszűnni, mert még mindig milliók készülnek arra, hogy a jobb élet reményében útra keljenek. Azt mondta: az ide készülők nem az itteni kultúra és szokások alapján akarnak élni, hanem a sajátjuk szerint, de európai életszínvonalon.

Úgy fogalmazott, hogy ebben a problémában az Európai Unióra nem lehet számítani, "csak magunkra".

Orbán Viktor Forrás: Orbán Viktor Facebook

Orbán szerint a migrációs válság addig tart, amíg a kiváltó okokat nem szüntetik meg. "Mindaddig napirenden marad, amíg mindenhol be nem látják, hogy a migráció a terrorizmus trójai falova" – jelentette ki.

Orbán Viktor azt is mondta: Magyarország ma Európa egyik legbiztonságosabb országa. "Ha a világ azt látja, hogy meg tudjuk védeni a határainkat, ha azt látják, hogy a megerősített magyar határzár áthatolhatatlan, ha azt látják, hogy továbbra is ragaszkodunk törvényeinkhez, és egy pillanatra sem bizonytalanodunk el,

– mondta, jogos elvárásnak nevezve, hogy csak olyan ember léphessen Magyarország területére, akivel kapcsolatban tisztázták, ki ő, és miért jött.

"Mi, magyarok olyan Európát akarunk, ahol a saját magyar életünket élhetjük. Az ilyen, kedvünk szerint való Magyarország első számú feltétele a biztonság", amelyhez a törvényeket és az ország érdekeit elszántan védelmezőkre van szükség – zárta szavait a kormányfő.