Életveszélybe került egy gyomorgyűrű miatt

Dr. Life, Ballon? Gyűrű? Ezek a műtéti fogyás előnyei és hátrányai, gyomorgyűrű
Vágólapra másolva!
A túlsúlyos férfinak 2007-ben gyomorgyűrűt helyeztek be. Először fogyni kezdett, de a gyűrű valahogy tönkrement. Azóta folyamatosan hízik, már 152 kiló, és betegségekkel küzd. Azt, hogy a gyűrű gyártója vagy a férfit műtő orvos hibázott, csak akkor lehetne megállapítani, ha kioperálnák a férfiból az eszközt. Ez azonban több százezer forintba kerül, amire nincs pénze.
Vágólapra másolva!

Balogh Miklós 54 éves, négy gyerek édesapja, és már két kis unokája is van. Azt mondja: nagyon szeretné megérni, hogy minden gyereke felnőjön és megházasodjon, de mostanában annyira rosszul van, hogy naponta 15 pirulát kell bevennie ahhoz, hogy el tudja végezni a minimális napi teendőket. Dolgozni évek óta képtelen, pedig korábban sikeres építési vállalkozása volt Hajdúböszörményben.
A férfi egész életében súlyproblémákkal küzdött. Több fogyókúrát, gyógyszeres kezelést és életmód váltást kipróbált, de semmi sem használt. 2007-ben, amikor a testsúlya elérte a 140 kilógrammot, orvosa nem finomkodott vele tovább.

Forrás: www.lapband.com

- meséli.

A férfi ekkor háziorvosa tanácsára felkeresett egy sebészt, aki egy gyomorgyűrűt operált be neki. Ennek az eszköznek az ára pontosan 457 ezer forint volt, akkor 2007-ben. Ezt Miklósnak kellett kifizetnie és a műtét, valamint a kórházi kezelés teljes költségét is, további 300 ezer forintot, hiszen a tb ezeket a beavatkozásokat semmilyen módon sem támogatja.

De akkor még nagy volt a boldogság. Miklós ugyanis néhány hónap alatt majdnem 50 kilót leadott.
Negyedévenként kellett kontrollra járnia, és eleinte minden rendben is volt. A férfi azonban 1 évvel a beavatkozás után újra hízni kezdett. A doktor úr azt mondta, szűkíteni kell - emlékezett vissza Miklós.
Mivel a műtétet végző orvost többször kerestük, de nem tudtuk szóra bírni, megkértük dr. Csiszár Miklós sebészt, hogy magyarázza el nekünk pontosan, milyen beavatkozás is történhetett Miklóssal, miután újra hízni kezdett.

- magyarázta a szakember.
Ezt az eljárást Miklóson tízszer ismételték meg, mert a folyamatos szűkítés ellenére is tovább hízott. Ekkor merült fel benne, hogy a gyűrű talán kiszakadhatott. A férfi és családja dr. Koós László ügyvédhez fordult segítségért. Először a gyűrűt gyártó céget keresték meg, akik belátták, hogy egy esetleges gyártási problémáról is szó lehet. Hajlandóak lettek volna új gyűrűt adni ingyen, vagy peren kívül megegyezni a férfival. De csak akkor, ha bebizonyosodik az eszköz gyártási hibája.
A férfi ismét felkereste orvosát, aki viszont

csak pénzért vállalta volna a tönkrement gyomorgyűrű eltávolítását, és az új behelyezését.

Annak ellenére, hogy felmerült az is, hogy esetleg ő hibázott, a műtét, vagy a szűkítések során.
Úgy tudjuk az orvos is hajlandó megegyezni peren kívül Miklóssal, de ő is kizárólag csak abban az esetben, ha bebizonyítják, hogy ő hibázott. Miklós és ügyvédje ezért bírósághoz fordultak, egy igazságügyi orvosszakértő véleményét kérték.

- mondja Koós László, a férfi ügyvédje.
Tehát tulajdonképpen patthelyzet alakult ki. Miklós testsúlya most 152 kg. Magas vérnyomással, mozgásszervi problémákkal, légzési nehézségekkel, és a tönkrement gyűrű miatt, gyulladásokkal küzd.

Ilyen állapotban nem tudok dolgozni, így pedig nem tudom kifizetni az eltávolító műtétet sem

- mondja.
Miklós és ügyvédje 15 millió forint kártérítést szeretne, de amíg a mai árán körülbelül 500-600 ezer forintos eltávolító műtétet nem csinálják meg, erre semmi esélye.