Fidesz: Tisztázza szerepét az MSZP a Szeviépnél eltűnt milliárdok ügyében

Botka László
Botka László
Vágólapra másolva!
A Fidesz felszólítja Botka Lászlót, Szeged MSZP-s polgármesterét, illetve a szocialistákat, hogy tisztázzák, milyen szerepük volt a Szeviép építőipari cég sötét korrupciót sejtető ügyében - mondta Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója egy sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Hidvéghi Balázs azt mondta, választ várnak arra, hova lett a csődbe jutott társaság 11 milliárd forintja, aminek eltűnése következtében több száz kisvállalkozó ment tönkre, hiszen nem kapták meg a munkájukért járó fizetséget. Hírek szerint ugyanis a pénz az MSZP-hez vándorolt és a Szeviép központi szerepet töltött be a szocialisták illegális pártfinanszírozásában - tette hozzá a kommunikációs igazgató.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Hidvéghi Balázs azt is mondta, hogy egymást érik az MSZP-t érintő korrupciós botrányok. A 4-es metróval kapcsolatos OLAF-jelentés után most itt a Szeviép ügye, ami

szinte minden fontos infrastrukturális beruházást a cég végzett a városban - jelentette ki.
Hozzátette, a cég számos milliárdos megbízást kapott Szegeden, így

Hidvéghi Balázs jelezte, arra is választ várnak, hogy mi volt a szerepe az ügyben Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő egykori sofőrének, aki jelenleg az egyik szegedi önkormányzati cég vezetője.
Hozzátette: tudomásuk szerint a NAV csődbűncselekmény miatt indított vizsgálatot és ugyancsak csődbűncselekmény miatt bírósági eljárás is zajlik az ügyben. Minden információ azt mutatja, hogy a Szeviép egy MSZP közeli cég - mondta Hidvéghi Balázs.