Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Pénteken eleinte gyakran lesz erősen felhős az ég, és több helyen számíthatunk záporokra, néhol zivatarra; később ÉNy felől felszakadozik a felhőzet - írja a Köpönyeg.hu. Az ÉNy-i szél nagy területen fokozódik viharossá.

10-11 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombaton tovább csökken a felhőzet, egyre több helyen süt ki a nap. Újabb felhősödés délutántól lehet, ekkor ismét kialakulhat zápor. Mérséklődik a szél. 10 fok köré csökken a hőmérséklet.

Vasárnap változóan felhős időre van kilátás. Főleg a reggeli és az esti órákban fordul elő gyenge csapadék. Reggelre fagypont köré süllyed a hőmérséklet, délután 10 fok esélyes.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot

Március 10. az év 69. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 296 nap van hátra.

Ma az Ildikókat ünnepeljük.

Az Ildikó germán eredetű magyar női név. Attila hun uralkodó feleségének, Krimhildának a nevéből származik, aki a monda szerint nászéjszakájukon megmérgezte férjét, Attilát. A név rövidülése a Hilda, Ilda, melynek latin nyelvű szövegekben előforduló átirata az Ildico. Igazából csak a magyar nyelvben vált használt női névvé.

Távkapcsoló

Továbbra is népszerű a TV2-n Az 50 milliós játszma, Rákóczi vagy Liptai alatt nem ment ilyen jól felvételről, most Majka vezeti - és teszi ezt élőben. Az RTL-en Sebestyén Balázs és a Gyertek át lesz adásban 21.30-tól. Szombat este összecsap Cameron Diaz és Harrison Ford, előbbi az RTL Klubon lesz a Rossz tanár című filmben, utóbbi pedig a TV2-n az Indiana Jones és a Végzet templomában. Vasárnap ne üljünk a tévé előtt nap közben, menjünk a szabadba, kiránduljunk. Estefelé az OzoneNetworkkel lazíthatunk, adásban az 1000 nap alatt a Föld körül (hatkor), illetve a nagy kékség (kilenckor).

Heti mozipremierek

  • Rock Csont
  • Kong: Koponya-sziget
  • Ártatlanok
  • A szerelem története
  • A fehér király