Ki a f*szomozott élő adásban a Momentum alelnöke

momentum mozgalom nolimpia olimpia aláírás leadás
Budapest, 2017. február 17. A Momentum Mozgalom tagjai érkeznek a Fővárosi Választási Iroda épületébe 2017. február 17-én, hogy leadják az olimpiai népszavazás kiírásáért összegyűjtött 266 151 aláírást. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Paprikás hangulatú interjút adott a Momentum Mozgalom alelnöke az Echo Tv-nek. Soproni Tamás szerint a f*sz se tudja, hogy ki az a Szabó Pál, aki a feltételezések szerint egyébként egyike azoknak, akik a frissen alakult pártot pénzelik. A korábban az Együtt-PM-MSZP-DK színeiben induló politikus nem volt hajlandó bocsánatot kérni azért, hogy a mozgalom egykori elnökségi tagja, Mécs János egy írásában a vidéken élőket gyalázta.
Vágólapra másolva!

Nincs miért bocsánatot kérni a Momentum Mozgalom (MoMo) alelnöke szerint azért, mert a párt egyik volt vezetője, jelenlegi tagja aljas stílusban esett neki egy korábbi levelében a vidékieknek. Soproni Tamás az Echo Tv-ben védte meg Mécs Jánost – Mécs Imre egykori SZDSZ-es képviselő fia –, aki egészen pontosan azt írta a blogjában, hogy

Úgy folytatja, hogy "sok idegesítő dolog van a vidékiekben, ha az ember számba veszi, nem is egyszerű a végére érni a sornak". Mécs János azért megpróbálta, és arra jutott, hogy a vidékiek legidegesítőbb tulajdonsága az, hogy folyton versenyeznek egymással, hogy melyikük otthonnak csúfolt porfészkében laknak többen. „Na de ennek mi értelme van? Meg egyáltalán, ki a f*szt érdekel?" – tette fel a kérdést a MoMo egyik arca.

A Momentum bármit mikrofonba mond Forrás: MTI/Rosta Tibor

Soproni Tamás azzal érvelt, hogy

az írás éppen a „bunkó pestiekről" szólt, egy szatirikus cikk, Mécs szövegének kritizálása pedig a kommunista időket idézi.

A műsorvezető, Földi-Kovács Andrea közbevetését, hogy az amúgy meglehetősen felháborodó vidékieket nem feltétlenül érdekli, hogy Mécs eszmefuttatását milyen irodalmi műfajban kell értelmezni, csak elég lenne egyszerűen elnézést kérni, a MoMo alelnöke annyival hárította el,

hogy „nincs miért magyarázkodniuk".

Soproni Tamásnak nem ez volt az egyetlen fura kiszólása az adásban, amikor arról faggatták, hogy igaz-e, hogy Haris Éva egykori szocialista választmányi alelnök, illetve Szabó Pál, Gyurcsány Ferenc közlekedési minisztere is pénzeli a mozgalmat, az alelnök káromkodva reagált.

„Ki a f*szom az a Szabó Pál?" – idézte a párt egyik szállóigéjét a politikus.

Hozzátette: a NOlimpia, a budapesti 2024-es olimpiai rendezés elleni kampányuk 14 millió forintba került, amelyet 1700 ember adományából teremtettek elő.

Soproni nem teljesen új arc a politikában, 2014-ben Budapest VI. kerületében az Együtt-PM-MSZP-DK színeiben indult a választásokon, és bevallottan Bajnai Gordon farvizén evickélt be a közéletbe. Arra a kérdésre, hogy miért hagyta ott az Együtt pártját, úgy reagált, hogy az a közösség szintén a politikai elit része, akikkel szemben ők alternatívát akarnak kínálni.

Az alelnök bejelentette, hogy Kecskeméten és Szolnokon folytatják az országjárást. A MoMónak jelenleg 99 párttagja van, Soproni szerint hatalmas az érdeklődés irántuk. Legutóbb Győrben például 200-an mentek el a fórumukra.