Hová tűnt 11 milliárd forint? – választ várnak Botka Lászlótól

Botka László
Botka László
Vágólapra másolva!
Az emberek válaszokat várnak Botka László Szeged MSZP-s polgármesterétől arra, hova vándorolt a Szeviép-ügyben eltűnt 11 milliárd forint, és ebből mennyi pénz ment az MSZP pártkasszájába - mondta Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője szombaton Szegeden.
Vágólapra másolva!

Botka László és az MSZP vezetése valószínűleg tudhatja, hogy hova tűnt az a 11 milliárd forint, amellyel a Szeviép adósa maradt alvállalkozóinak - mondta a politikus az építőipari cég egykori székháza előtt tartott sajtótájékoztatón, amelyen egy "Botka-botrány" feliratú molinóval megjelent a Fidesz és a KDNP néhány aktivistája is.

A székházban - amelyet Botka László adott át - működött "az MSZP pénzmosó cége", az az építőipari vállalkozás, amelyet a szegedi polgármester és a szocialista vezetők uniós támogatásokkal és megrendelésekkel tömtek ki

- mondta a képviselő. Hozzátette: a cég vezetői, akik az avatóünnepségen Botka László mellett álltak, "ma gyanúsítottak ebben a korrupciós ügyben".

- hangsúlyozta Hollik István.

A jelek szerint az MSZP pártkasszájával volt összekötve ez a cég, a 2010-es kampány előtt tízmilliós nagyságrendben "talicskázták ki" a pénzt, és a szálak erősen a szocialistákhoz vezetnek - mondta a politikus.

"A Botka-botrány korrupciós gépezete" hasonlóan működött, mint "az ellopott metrópénzek" esetében. A metróbotrányban az MSZP-SZDSZ-es fővárosi vezetés közreműködésével "166 milliárd forintot loptak el a fővárosiaktól". Szegeden pedig Botka László városvezetése alatt 11 milliárd forint kárt okoztak a helybélieknek és a ki nem fizetett alvállalkozóknak - közölte a képviselő.

Hollik István szerint fontos tisztázni, hogy az ügyben mi a szerepe Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselőnek, akinek közös cége volt a Szeviép egyik vezetőjével.

- mondta a kormánypárti politikus, hozzátéve:

nehéz elképzelni azt, hogy Botka László erről mit sem tudott volna,

hiszen a cég egy fillér támogatást nem kapott volna, ha nem a szocialista politikus irányítja a Tisza-parti város.

Haág Zalán, a KDNP szegedi frakcióvezetője újságírói kérdésre kifejtette, valótlan az az állítás, hogy a szegedi önkormányzatnak nem volt semmilyen szerződéses kapcsolata a Szeviéppel. A vállalkozás - konzorciumi tagként - több helyi beruházás kivitelezőjeként dolgozott, és városi tulajdonú cégekkel is üzleti kapcsolatban állt.