TV2 Tények: Gyáva a Momentum, megfutamodott a kérdések elől

2017.03.12. 18:57

Nem nyilatkozott a Momentum Mozgalom alelnöke a TV2 Tényeknek, és nem is engedték forgatni a hírműsor stábját a szolnoki lakossági fórumukon.

Titokban szervezik a vidéki fórumaikat, hogy csak azok legyenek ott, akik velük azonos véleménye vannak – hangzott el a TV2 Tények című hírműsorában a Momentumról. A nyilvánosságnak szánt szolnoki fórum meghirdetése ugyanis a riport szerint furcsán történt. Csak annyit árultak el, hogy lesz egy lakossági fórum szombaton, de csak röviddel az esemény előtt mondták meg a pontos helyszínt.

Egy korábbi fórum, Szegeden.Forrás: MTI/Rosta Tibor

Érdeklődők alig jöttek, 30-40 ember gyűlt össze. A fórum nyilvános volt, de nem forgathatott a stáb, azonnal kiküldték a riportert és az operatőrt a teremből. Arra hivatkoztak, hogy az esemény nem sajtónyilvános. Az alelnök Soproni Tamás pedig megfutamodott a Tények kamerája és kérdései elől. Csak annyit mondott: Jó munkát. Ő az a politikus, aki nemrég egy tévéadásban káromkodott.

KAPCSOLÓDÓ CIKK

A Tények szerint a hétvégi esemény elsősorban a támogatóknak és az aktivistáknak szólt,

a helyieket nem hozta lázba a Momentum országjárása.

A riportban felelevenítették , hogy korábban Mécs János, Mécs Imre fia, aki a mozgalom egyik arca a következő gondolatokat írta le a vidéki emberekről: "Istenkém, hogy rühellem a vidékieket, pedig nem kellene szegényeket, mert liberális vagyok meg minden, szóval melegek,cigányok, hajléktalanok, meg egyébként mindenki okés, na de a vidékieket nem tudom megszokni"

Az egyik résztvevő ezt írta a Facebook oldalán a szolnoki Momentumos rendezvényről: "Voltam a Momentum szolnoki rendezvényén. Hasonló rendezvényen csak a rendszerváltás idején Sopronba voltam, az SZDSZ 4 igenes népszavazás nyitó kampányrendezvényén. " – hangzott el a Tényekben.