Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Hétfőn változóan felhős időre számíthatunk: északnyugaton lehet a legtöbb napsütés - írja a Köpönyeg.hu. A Tiszántúl déli részén kialakulhat egy-egy zápor. Reggel -2 és +2, délután 9 és 12 fok között alakulhat a hőmérséklet. Az északi szél többfelé lesz élénk.

Kedden ragyogó napsütés várható, csak néha növekszik meg a felhőzet. Csapadék nem alakul ki. Reggel 0, délután 12 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán, nemzeti ünnepünk napján ÉNy felől felhősödésre van kilátás, de inkább csak északon fordulhat elő néhol zápor. Többfelé megélénkül, északon meg is erősödik az ÉNy-i szél. Tovább erősödik a nappali felmelegedés: délután már 10 és 16 fok között várható a hőmérséklet.

Csütörtökön csökken a felhőzet, naposra fordul az idő, majd délután a légmozgás is mérséklődik. Kellemes kora tavaszi idő ígérkezik 10-15 fokos maximummal.

Pénteken csak fátyolfelhők szűrik a szikrázó napsütést, csapadék nem lesz. 12 és 17 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Hétvégén nagy bizonytalanság mellett erősen felhős idő valószínű, többszöri záporral. A hőmérsékletben lényeges változás nem lesz, maradd a 15 fok körüli csúcs.

Férfiként pörög a rúdon az egykori pályázatmenedzser

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot

Március 13. az év 72. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 293 nap van hátra.

Ma a Krisztiánokat ünnepeljük.

A Krisztián férfinév görög eredetű, a latin közvetítéssel átvett Christianus név rövid alakja. Jelentése: krisztusi, Krisztushoz tartozó. Női névpárja a Krisztina, Krisztiána. A szót a magyar nyelvben kereszténynek is fordítják.

A nagy etimológiai szótár szerint a Krisztián szláv eredetű szó: a horvát krstijan, a szlovén kristjan, a szlovák kresťan – vagyis „keresztény" – vagy közvetlenül, vagy a latin Christianus közvetítésével a görög Khrisztianosz – „Krisztusi" – szóból erednek. A szótár szerint a magyar szó forrása a horvát vagy szlovén volt; a szóeleji mássalhangzó-torlódás ejtéskönnyítő magánhangzóval való feloldása révén előbb kirisztján, majd hangrendi kiegyenlítődéssel keresztyén alak jött létre. A 16. század óta mutatható ki a Krisztián alakváltozat, amely egyértelműen utal a latin Christianus alakra.

Távkapcsoló

A LifeNetwork főképp a fiatal nőkre fókuszál este hat és nyolc között, három esküvős műsor is adásban lesz. Este kilenckor újabb résszel jön Jakupcsek Gabriella új műsora, az Egymás szemében a TV2-, az RTL-en a Dr. Csont fél órával később kezd. Az HBO új sorozata, a Hatalmas kis hazugságok is folytatódik, este nyolckor nézhető meg.

Heti mozipremierek

  • Kincsem
  • Némaság
  • Eközben Párizsban
  • Háziúr kiadó