BKV: Nem csapta rá a kisbabára az ajtót a sofőr

2017.03.14. 15:47

A BKV szerint a felvételek alapján valóban felszállt a 22 éves édesanya a trolira, de ezen túl semmi sem igaz abból, amit arról mondott, hogy mi történt. Azt állítják, nem csapta rá az ajtót az öt hónapos kisfiúra a sofőr, és az sem igaz, hogy nem engedte az anyát leszállni. Az asszony azt állította, egy idegen nővel maradt a gyereke addig, amíg ő kényszerből és verbális atrocitás után utazott még egy megállót, majd visszasétált hozzá.

Tegnap írtuk meg, hogy egy 22 éves anya, Majoros Vivien a Hősök terén akart leszállni a 75-ös troliról öt hónapos kisfiával együtt. Azt állította, mivel nem tudta egyedül letenni a járdára a babakocsit, elfogadta egy idegen nő segítségét. Elmondása szerint ekkor történt meg, hogy 

a troli vezetője rácsapta az ajtót a kocsiban fekvő gyerekre. 

Úgy mesélte az esetet, hogy ezután az utasok szóltak a sofőrnek, úgyhogy ismét kinyílt az ajtó. A gyerek még lejutott az idegen nőnek köszönhetően, de ő maga már nem tudott leszállni. 

Amikor a segítségem leért Benett-tel, legnagyobb megdöbbenésemre az orrom előtt újra bezárult az ajtó” – közölte a kisfiú édesanyja a Blikk-kel.

Azt mondta, hiába könyörgött neki, még egyszer már nem nyitotta ki. 

Fogja be, vagy ledobom! Majd a következő megállóban leszáll” – mondta a sofőr az anya szerint, aki csak a következő megállóban tudott leszállni, aztán visszarohant a kisfiához, akire addig az idegen asszony vigyázott.

Megkeresésünkre a BKV tegnap azt mondta, azonnal vizsgálatot indítottak, de sem a panaszban megadott időpontban közlekedő 

jármű lementett fedélzeti kamerafelvételén nem látható ilyen esemény, 

sem az előtte és az utána közlekedő jármű biztonsági felvételein nem látható semmi ilyesmi.  

Annak érdekében, hogy körültekintően kivizsgálhassuk az esetet, ezúton kérjük a bejelentőt a konkrét időpont, rendszám megadására”  – kérte a közlekedési társaság. Ugyanakkor közölték: 

elnézést kérnek a történtek miatt. 

Azt is hozzátették, hogy az eset miatt a buszvezetők figyelmét újra fel fogják hívni arra, hogy a gyermekekkel közlekedő utasokra jobban figyeljenek. 

Ma újabb levelet kaptunk a közlekedési vállalattól, amelyben azt írták, az eset nem ott, és nem úgy történt, ahogy arról eddig szó volt. 

A téves információ miatt tovább tartott, de az eset beazonosítása végül megtörtént, ez alapján komoly ellentmondások vannak a sajtóban megjelent hírek és a valós eset között”  – írták.

A BKV szerint 

a gyermek a babakocsiban nem idegenekkel maradt a megállóban, 

hanem egy fiatalabb hölggyel, aki már a felszállás előtt is velük volt, tehát az édesanyával és a gyermekkel együtt utazott.

„A felvételek tanúsága szerint a járművön fennmaradt hölgy előresétált a jármű belsejében, és az egyes és kettes ajtó közötti részen, félúton megállt, nem jelezve senkinek a történteket. A jármű a Hősök terénél a gyalogos átkelőhelynél a jelzőlámpa tilos jelzése miatt megállt és 25 másodpercet várakozott, majd elindult a Benczúr utcai megálló felé, ami még 50 másodpercre van – ezen időszak alatt (közel másfél perc!) a járművezető felé semmilyen jelzés nem érkezett a problémáról  sem a hölgytől, sem más utastól. Itt kívánjuk megjegyezni, hogy a szóban forgó járművön 7 db kamera van felszerelve, melyek az eset teljes képi és hanganyagát rögzítették” – írták. 

Azt is kifejtették, hogy a babakocsi megrongálódása, roncsolódása sem az elmondottak szerint történt, hiszen az alacsonypadlós trolibuszokon alkalmazott 

élvédelmi automatika ezt nem is engedné. 

Amikor az ajtó bezáródott és a babakocsihoz ért, a védelmi rendszer hatására azonnal kinyílt, ahogy a többi ajtó is. A BKV közleménye szerint teljesen kizárt, hogy egy babakocsit a roncsolásához elegendő erőhatás érjen. 

„Járművezető kollégánk kellő tapasztalattal, beható útvonalismerettel rendelkezik; az esettel kapcsolatban nem hibáztatható,  hiszen sem az érintett hölgytől, sem a többi utastól nem kapott jelzést, figyelmeztetést. A verbális atrocitás vádja alól szintén a hivatkozott felvétel menti fel munkatársunkat: a videón a járművezető részéről semmilyen szóbeli reagálás nem hallható” – tették hozzá.