Juhász Péter kifütyülte a nemzeti ünnepet

március 15. 2017 Juhász Péter
Vágólapra másolva!
Az Origo információi szerint Juhász Pétert hiába várták reggel a Teve utcában a rendőrök, nem ment el az egyeztetésre. Azért keresték meg, mert a politikus sípokkal akarta megzavarni a nemzeti ünnepet a Múzeum körúton. Ez így is történt, Juhász tulajdonképpen a nemzeti ünnepet fütyülte ki. Így a nap mérlege 20 ezer békés ünneplő és 50 fütyülő ember lett.
Vágólapra másolva!

A bíróság engedélyezte ugyan, hogy Juhász Péter és pártjának támogatói sípokat vigyenek a Nemzeti Múzeumhoz a ma reggeli ünnepségre, de azt nem, hogy sípolással megzavarják az ünneplőket.

Fotó: Mudra László - Origo

A rendőrség a bíróság döntése miatt ma reggelre egyeztetést kezdeményezett Juhásszal a Teve utcában. Arról szerettek volna vele egyeztetni, hogy miként lehetne szétválasztani a két rendezvényt: a nemzeti ünnep alkalmából szervezett ünnepséget és Juhászék sípolását. El akarták ugyanis kerülni, hogy Juhász és pártja megzavarja március 15-e méltó megünneplését.

Fotó: Mudra László - Origo

Juhász erre az egyeztetésre nem ment el, nem sokkal később pedig Juhászék hangos sípolással zavarták meg az ünnepséget a nemzeti múzeumnál. Juhász ráadásul hazudott is a biztonságiaknak, azt állította, hogy nincs nála síp, amikor a kordonon belülre engedték. Csakhogy később ő és még néhányan hangosan sípoltak az ünnepségen.

Tulajdonképpen kifütyülték a nemzeti ünnepet. Így a nap mérlege: 20 ezer békés ünneplő és 50 fütyülő ember lett.