Schiffer: Nem Majtényit kellett volna jelölni

Schiffer András beszél Foglalkozás frakcióvezető Közéleti személyiség foglalkozása mikrofon MŰSZAKI ESZKÖZ politikus riporter SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY TÁRGY
Budapest, 2016. április 1. Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnök-frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a kormány terrorellenes intézkedési csomagjáról tartott ötpárti egyeztetés után a Belügyminisztérium épületénél 2016. április 1-jén. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Majtényi László helyett mást kellett volna jelölnie az ellenzéknek köztársasági elnöknek – mondta Schiffer András a Figyelőnek. Az LMP volt társelnöke azt is mondta, hogy Botka László hiteltelen, mert korábban nem szólalt fel a Gyurcsány-kormány intézkedései ellen.
Vágólapra másolva!

Az LMP volt társelnöke szerint Botka László tökéletesen hiteltelen figura. Schiffer András úgy látja, annak ellenére, hogy Botka a programhirdetésén baloldali pontokat is megfogalmazott, polgármesterként szegényellenes politikát folytat. Ugyanakkor szinte már-már szimpatizál Gyurcsány Ferenccel, mert az utóbbi hetekben azok támadják a leghevesebben, akikkel a legnagyobb egyetértésben került hatalomra és kormányozta az országot – olvasható a Figyelőben.

Schiffer szerint ugyanakkor Majtényi László – aki a lap megfogalmazásában a balliberális holdudvar tagja –

nem volt a legjobb ellenzéki választás államfőjelöltnek,

az LMP nem tudott jól dönteni a támogatás kérdésében. Áder János köztársasági elnökről szólva kifejtette, hogy államfői tevékenysége közepest érdemel.

Schiffer András szerint rossz választás volt Majtényi Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Schiffer András a Momentumról is beszélt. Azt mondta, hogy a Momentum egy új generációs neoliberális kezdeményezés, amellyel semmi baj nincs. Azonban hozzáteszi: olyan, hogy ideológiamentes politika, nem létezik.