Egymással versenyző száguldozók miatt halhatott meg a kajakos

2017.03.18. 21:16

Valakivel versenyezhetett a TV2 Tények információi szerint az az autós, aki hátulról gyakorlatilag letarolt egy másik kocsit Budapesten, a III. kerületi Szentendrei úton szombatra virradó éjjel. A piros lámpánál várakozó, vétlen autóban Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos, a MULTI Vízisport Sportegyesület sportolója ült, ő és egy másik, szintén 22 éves fiatal is szörnyethalt, a tűzoltóknak kellett kivágniuk a holttesteket a roncsból.

A hírműsor szerint az ütközés olyan erejű volt, hogy az első autó elrepült, a roncsok pedig kidöntöttek több oszlopot és táblát is. Egy környéken lakó asszony nyilatkozott a TV2 riporterének, azt mondta, 

nagyon nagy csattanás volt, az ágyból is majdnem kiesett.

A riport szerint nagyon gyorsan mehetett a hátulról érkező autó, és ezért rohant bele a piros lámpánál álló kocsiba. Az ütközéstől az autó 28 éves sofőrje kizuhant a kocsijából, valószínűleg nem volt bekötve.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Kórházba vitték a mentők, ahol a súlyosan megsérült férfit gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, őrizetbe vették, és egyben kezdeményezik az előzetes letartóztatását. Halált okozó közúti baleset okozása miatt nyomoznak.

A Tények szerint a baleset előtt több kocsit is láttak száguldozni a Szentendrei úton, amelyek versenyeztek egymással.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK