Depresszióra hivatkozik a lengyel robbantó

Vágólapra másolva!
Azt mondta, depressziós volt, mert társai lenézték. Ezért robbantott, és fenyegetőzött 2016-ban a lengyel egyetemista. A zsarolásból remélt pénzzel önérzetén akart segíteni. Ehhez képest terrorizmussal vádolják a wroclawi robbantásért és fenyegetőzésért. A férfi pere hétfőn kezdődött.
Vágólapra másolva!

A wroclawi műszaki egyetem vegyipari karának 22 éves hallgatója, Pawel R. tavaly májusban hagyott egy szögekkel és ammóniumnitráttal töltött főzőkuktát egy városi buszon. Az utasok észrevették a gyanús csomagot, így még időben lelökték a buszról, de

a járdán felrobbant. ráadásul egy embert megsebesített.

Pawel R-t terrorista jellegű bűntett elkövetésével vádolják, mert az ügyészség szerint sok ember megölését tervezte, és megpróbált fenyegetve zsarolni. Ugyanis mielőtt a bombát a buszon hagyta volna, értesítette a hatóságokat, hogy négy bombát helyezett el Wroclaw különböző pontjain.

bombák hatástalanításáért pedig 120 kilogramm aranyat követelt.

Azzal fenyegetőzött, hogy Wroclawban "második Brüsszelt rendez". Az ügyészségi alaposan megvizsgálta a házi készítésű bomba hatékonyságát, és ezek alapján szerintük teljesen indokolt a terrorista jellegű bűncselekmény elkövetésének vádja.

Pawel R. pszichiátriai vizsgálata egyébként kimutatta, hogy a tett elkövetésének idején

korlátozottan volt beszámítható szellemi állapotban.

Ez lehetővé teszi, hogy bűnügyi eljárásnak vessék alá, ugyanakkor arra is használhatja például a védelem, hogy a büntetés rendkívüli enyhítését kérje. Egyelőre annyi biztos, hogy tettéért akár életfogytiglani szabadságvesztésre is ítélhetik.

A férfi hétfőn a bíróságon beismerte, hogy bombát helyezett el a buszon, a tett minősítését viszont elutasította. Azt mondta,

Azt is mondta, hogy depressziós volt, mikor a bombát készítette és a buszra tette. Ezt pedig azzal magyarázta, hogy társai lenézték, a zsarolás révén szerzett pénzzel állítólag társadalmi pozícióján és önérzetén akart javítani.