Kósa: A Fidesz elutasítja az adóemelést

Vágólapra másolva!
Várhatóan április 26-án nyújtja be a kormány a jövő évi költségvetési törvényjavaslatot a parlamentnek – közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Kósa Lajos a költségvetéssel kapcsolatban megjegyezte, hogy a Fidesz elutasítja az adóemelést, inkább

olyan törvényeket akar, amelyek a magyar emberek adóterhelését csökkentik.

Példaként megemlítette, hogy támogatják a hal áfájának csökkentését, és még számos adóteher-csökkentést szeretnének, ha az a költségvetés egyensúlyát nem veszélyezteti.

Kósa megjegyezte, szerinte Botka László MSZP-s miniszterelnök-jelölt javaslatai a személyi jövedelemadó emelésével, többkulcsos adó bevezetésével és a vagyoni típusú adók bővítésével járnának. A Fidesz viszont ezeket ellenzi.

A Fidesz frakcióvezetője beszélt arról is, hogy több helyen módosításra szorul az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú használatának tilalmáról szóló törvényjavaslat, amelyet hétfőn kezdett tárgyalni a parlament. Szerinte olyan módosításokra van szükség, amelyek kiküszöbölik az előterjesztéssel kapcsolatban felmerülő esetleges veszélyeket,

jelen formájában ugyanis a javaslat számos olyan problémát nem old meg, amit pedig meg kellene.

A frakcióvezető azt is mondta, hogy nem akarnak olyan szabályozást hozni, amely Magyarországot komoly pénzbüntetéssel járó perekkel fenyegeti, ahogyan olyat sem, amely "Btk.-s alakzattal" fenyegeti azokat a kereskedőket, akik ilyen márkákat forgalmaznak.