MSZP-sek zavarták meg az Együtt rendezvényét

március 15. 2017 Juhász Péter
Vágólapra másolva!
Már második alkalommal zavarták meg az Együtt rendezvényét az MSZP szimpatizánsai. Juhász Péterék emiatt közleményben tiltakoztak. Az ügy hátterében a közelgő zuglói választás állhat, ahol az Együtt és az MSZP más-más jelöltet támogat. 
Vágólapra másolva!

Az MSZP helyi szervezete ismét megzavarta az Együtt egy rendezvényét – írja Juhász Péter pártja az MTI-nek eljuttatott közleményében. Az Együtt szerint éppen a Civil Zugló Egyesülettel tartottak közös sajtótájékoztatót,

amikor a zuglói MSZP vezetőjéhez, Tóth Csabához köthető személyek megtrollkodták az eseményt.

Hogy pontosan hogyan, az nem derül ki a nyilatkozatból.

A Juhász Péter-féle párt mindenesetre azt feltételezi, hogy a rendbontók a zuglói önkormányzatban különböző tisztségeket töltenek be, illetve arra is emlékeztet, hogy rövid időn belül ez már a második olyan Együtt-rendezvény, amelyre az MSZP hívatlanul beállít. Az első egy dunakeszi lakossági fórumon történt, amelyet a fóti szocialisták zavartak meg, erről az Origo is beszámolt.

Az Együtt szerint az MSZP azért "utazik rájuk", mert az április 23-ra kitűzött, időközi zuglói önkormányzati választáson – amelyet a szocialista Sápi Attila rejtélyes eltűnése miatt kellett kiírni – Juhászék egy civil jelöltet támogatnak, az MSZP és a DK viszont egy másik indulót favorizál.

Azt is kijelentették, hogy felháborítónak tartják, hogy az MSZP immár második alkalommal támad nekik,

és arra kérik Molnár Gyula pártelnököt és Botka Lászlót, a szocialisták egy része által támogatott miniszterelnök-jelöltet, hogy állítsák le a zuglói MSZP tisztességtelen kampányát.

Juhász Péter, amikor éppen ő zavar meg másokat Fotó: Mudra László - Origo

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Juhász Péter elnökölte Együtt-től nem áll messze a politikai akciózás, legutóbb éppen a március 15-i állami megemlékezést sikerült kifütyülniük. Juhász a saját zavargásukat demokratikus jognak értékelte, ha viszont ellenük történik hasonló, már máshogy értelmezi ezt a jogot.