Rejtély Győrben: három napja keresik Harcsás Juditot

2017.03.22. 17:45

Sok téves információ jelent meg a napokban eltűnt győri újságíróval kapcsolatban. Tegnap azt volt a hír, hogy a rendőrség lezárta Harcsás Judit ügyét, mert előkerült egy holttest. Kiderült azonban, hogy egy fiatal férfi maradványait találták meg, és szó sincs arról, hogy a rendőrség befejezte volna az asszony utáni kutatást. A fia szerint az sem igaz, hogy búcsúlevelet hagyott a családnak. Most is nagyon sokan keresik Győrben.

Harcsás Judit újságíróForrás: Origo

Március 20-án, hétfőn hajnalban posztolta a Facebookon Harcsás Gergely, hogy nem találja az édesanyját:

Eltűnt Harcsás Judit, a győri média egyik közismert személyisége, egy megosztás most hatalmas segítség!!!!!!!!! Kérlek, segítsetek! Vasárnap kora este eltűnt az Édesanyánk Győrből, átfésültük az egész várost, eddig eredmény nélkül..."

A fia azt mondja, jó a kapcsolatuk, szoros viszonyban vannak egymással. Vasárnap délután öt óra és negyed hat között beszélt vele utoljára, telefonon. Akkor

semmi olyasmit nem mondott neki,

ami arra utalt volna, hogy készül valamire, és egyáltalán nem tud arról, hogy olyan cikken dolgozott volna, ami miatt eltűnhetett.

Semmi erre utaló jel nem volt. Voltak gondjai, de ezek nem publikusak. Amikor egy ember eltűnik, a mögött azért nyilván valami lelki háttér áll, ez nála is fennáll, de azért erre senki sem számított. Nekem van egy húgom is. Ketten várjuk haza. Remélem, hogy meglesz még időben és épségben"  - teszi hozzá.

Az 55 éves, Győrben ismert, neves újságírónak vasárnap késő délután veszett nyoma.

Az asszonynak barnás-vöröses árnyalatú, göndör, dauerolt haja van, és 160 centiméter magas.

Eltűnt Harcsás Judit újságírókisalföld.hu

A fia szerint délután 6 és este 8 óra között tűnt el a Győr belvárosában lévő otthonából. A táskáját, amelyben még benne vannak az iratai, okmányai, a mobiltelefonja és a pénztárcája is, otthon találta meg a családja. Azóta nem adott életjelet magáról.

Mindenhol keresik a győriek

Amint kiderült, hogy a család bajban van, azonnal összefogott a város.  Rendőrök, tűzoltók, önkéntes győriek keresik Harcsás Juditot, még kutyákkal is próbálnak a nyomára bukkanni, eddig eredménytelenül.

Éjjel is kimentünk Győr egyik részére. Önkéntesek, mentőegységek, kutyás egységek, nagyon sokan keressük, sokan ismerik Győrben. Sok embernek segített, úgyhogy biztos, hogy ez is kicsit megmozgatja itt az embereket, ezért is keressük ennyien"  - mondja a nő fia.

A háromnapos keresés után most próbálják leszűkíteni a területet. Újra és újra átfésülik a város minden szegletét, a vízpartokat és az erdőket is bejárják, hátha ott van valahol, csak nem vették észre.

Szeretnénk beljebb lenni, de sajnos nem látjuk azt, hogy merre lehet. Nagyon sokan összefogtak, ezt köszönöm szépen."

Mindenhol keresik Harcsás Juditot, a képre kattintva galéria nyílikkisalföld.hu - Béres Márton

Téves hírek, fals információk

Harcsás Gergely folyamatosan kommunikál ismerőseivel a közösségi portálon. A telefonszámát is megadta, amelyen bárki felhívhatja, ha pontos információi vannak az édesanyjáról, de sajnos sokan semmit sem tudnak, mégis telefonálnak.

Most hozzám is nagyon sok infó érkezik, nagyon sok inger ér, nehéz ezt koordinálni úgy, hogy közben kövessem az eseményeket egész nap. Megnehezíti a dolgom, ha valaki nagyon nem aktuálisat kérdez. Olyat például, hogy körülnéztünk-e hátul a kertben, meg a rendőrségre bementünk-e. Ennek már nincs itt az ideje"

A sok felesleges hívás mellett a téves információk sem segítenek Harcsás Judit megtalálásban.

Olvastam, hogy szárnyra kaptak olyan hírek, hogy van búcsúlevél, semmi ilyenről nincs szó."

- teszi hozzá.

Tegnap az a hír is felröppent, hogy a rendőrök felfüggesztették az újságíró keresését, mert egy holttestet találtak

A délután talált holttest egy férfié, az elhunytra Likócson találtak rá - értesült biztos forrásból a Kisalföld. Úgy tudjuk, a férfi több hónapja hunyhatott el. A rendőrség újra, nagy erőkkel folytatja Harcsás Judit keresését"  – olvasható a helyi hírportálon.

Ezért aztán Harcsás Gergely ahol csak teheti, például az Origónak is kiemeli, hogy csak neki, a rendőrségnek, vagy annak az embernek higgyünk, akit ő megnevez, és ne dőljünk be - ahogy fogalmaz - az ilyen rémhíreknek.

Bűnügyi hírekről is tudósít

Hol lehet az újságíró?Forrás: Lébény Klub

Az interneten az asszony minden ismerőse azt írja, hogy Harcsás Judit értékes és nagyon jó ember. A fia szerint nagyon érzékeny szociálisan. Akinek csak tud, segít. A győri hajléktalanokról több cikket írt, adományt, ételt és cipőt is gyűjtött már nekik.

Mindig lehajolt értük, meg úgy általában az elesettebbekért, úgyhogy remélem, hogy most ő is visszakapja ezt"  - mondja a fiú, aki azt is hozzáteszi, hogy ő maga is odamegy minden hajléktalanhoz, akihez tud, és másokat is arra kér, hogy tegyék ezt.

Sokan ismerik közülük, hátha tudnak valami érdemi infót, hogy például valami bungiba elment gondolkodni, de nem tudok nagyon aktív hajléktalankapcsolatáról"  - magyarázza.

Az elmúlt időszakban Harcsás Judit nem volt nagyon aktív, de az eltűnése előtti napon még küldött egy cikket a Kisalföldnek külsősként. Az újságírót jól ismerik a helyi médiumoknál. Bűnügyi hírekről is tudósít.

A győri Tompa Eszter-gyilkosságnak is aktív követője volt. Összefüggésbe hozták azzal, hogy nemrég elfogták a tettest, hát nem tudom"  - magyarázza az Origónak Harcsás Gergely.

Azt mondja, az édesanyára nem jellemző, hogy időnként elvonulna a világtól. Bár azon elgondolkodott, hogy egy írónál, újságírónál lehet, hogy szükség van ilyesmire ahhoz, hogy rendezni tudja a gondolatait.

De nem gondolnám, hogy erre lehetne gondolni, hogy ezért tűnhetett el."

A legtöbb jelzés egy lila kabátos nővel kapcsolatos, akit sokan a győri belvárosban láttak, de egyelőre ezt az asszonyt sem találja senki, úgyhogy

nem tudni, köze van-e Harcsás Judithoz.

Mindenesetre sem a gyerekei, sem a győriek nem adják fel a reményt, hogy hamarosan rátalálnak az újságíróra.