Nyolc embercsempészt ítéltek el Nyíregyházán

bírósági tárgyalás pszichiátria ápoló    szexuális molesztálás kórház beteg piros pulcsiban a vádló, sértett, fekete kabátban a vádlott.
bírósági tárgyalás, annak a budapesti pszichiátriai ápolónak az ügyében, akit évekkel ezelőtt szexuális molesztálásért bíróság elé állítottak, ám az igazságszolgáltatás elől külföldre szökött. 2017.03.08. piros pulcsiban a vádló, sértett, fekete kabátban a vádlott.
Vágólapra másolva!
A Nyíregyházi Törvényszék összesen nyolc embercsempészt ítélt el. Hat vádlottat letöltendő szabadságvesztésre, kettőt pedig felfüggesztettet fogházra ítélt a bíróság. A vádlottak több afgán állampolgárt jutattak be Magyarországra.
Vágólapra másolva!

A vádlottak 2014-ben pénzért több embernek segítettek a magyar határ illegális átlépéséhez. A harmadrendű vádlott tartott kapcsolatot ismeretlen, ukrán állampolgárságú emberekkel, a többi vádlott pedig a Magyarországra juttatott embereknek segédkeztek.

Az embercsempészek először tizenegy afgán állampolgárnak segítettek bejutni Magyarországra.

A Tiszán csónakkal átszállították őket a magyar területre, ahol három vádlott várta és egy zsurki ingatlanra vezette őket. Közben a többi vádlott biztosította az útvonalat.

Majd két vádlott öt afgánnak segített Magyarországra belépni a zöldhatáron át, majd Eperjeske külterületén egy kukoricatáblában rejtőztek el, a rendőrök ott találták meg őket.

Bűnszervezetben, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett embercsempészés miatt az első- és a másodrendű vádlottat

hét év fegyházra, a harmadrendűt hat év fegyházra, a fiatalkorú negyed- és ötödrendű vádlottat egy-egy év felfüggesztett fogházra, a hatod- és a hetedrendűt három-három év fegyházra, a nyolcadrendű vádlottat pedig két év fegyházra ítélte a bíróság.

Az elsőfokú ítélet ellen valamennyi vádlott és védője fellebbezett, de a törvényszék helybenhagyta a járásbíróság döntését.