Autólopás miatt őrizetben Tasnádi Péter

Tasnádi Péter börtön szabadulás
Tiszalök, 2016. szeptember 16. Tasnádi Péter szabadságvesztéséből szabadulva elhagyja a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetet 2016. szeptember 16-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Elfogott, és gyanúsítottként hallgatott ki egy budapesti üzletembert és annak bűntársát a Budapesti Nyomozó Ügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján. Egyikük valószínűleg Tasnádi Péter.
Vágólapra másolva!

Egy ismeretlen férfi február 1-jéről 2-ra virradóra egy óbudai parkolóból ellopott egy értékes autót.

"A megalapozott gyanú szerint a két gyanúsított tudomást szerzett az ellopott luxusautóról, valamint arról is, hogy a gépkocsit egy férfi keresi. Ismeretlen módon megszerezték az eltulajdonított autót, majd felajánlották ennek a férfinak, hogy meghatározott összegért – 3 500 000 forintért – cserébe azt átadják neki. Végül abban állapodtak meg, hogy a férfi az eltulajdonított gépkocsiért 500 000 forintot fizet" – olvasható a Fővárosi Főügyészség Origónak elküldött közleményében.

Még február 19-én az autót a megbeszélt helyen átadták a férfinak, aki

cserébe 250 ezer forintot fizetett nekik.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indult ügyben a nyomozó ügyészek a Készenléti Rendőrség és Repülőtéri Rendőr Igazgatóság munkatársainak közreműködésével csütörtökön az

a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogták el az egyik gyanúsítottat.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség őt és bűntársát jelentős értékre elkövetett

orgazdaság megalapozott gyanúja miatt

hallgatta ki gyanúsítottként. Őrizetbe vették őket, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. A 24.hu úgy tudja, hogy az egyik férfi Tasnádi Péter vállalkozó, aki tavaly ősszel szabadult.

A hatóságok ezt egyelőre nem erősítették meg. Amint nyilatkoznak, frissítjük cikkünket.