Kutyákat akartak levágni, megmentették őket

2017.03.27. 14:18

Levágásra tartott kutyákat mentettek ki állatvédők Dél-Koreából, a csaknem ötven állatot az Egyesült Államokban adják majd örökbe. A húsukért tartották őket.

A 46 kutya a hétvégén érkezett meg New Yorkba, ahonnan először az orvosi kezelések idejére és rehabilitációs céllal menhelyekre, majd végleges gazdáikhoz kerülnek. A kutyákat egy Szöultól északra lévő farmról mentették ki. 

Az állatokat húsukért tartották egyébként borzasztó, "a börtönnél is rosszabb" körülmények között. 

Az akcióban részt vevők szerint az állatok koszos, sötét és bűzös ólakban várták a biztos halált, és épp csak annyit kaptak enni, hogy ne pusztuljanak éhen. 

Ettől mentették meg a kutyákatForrás: Imaginechina/Stringer

A kutyákat megmentő szervezet, a Humane Society International nem először lép fel Dél-Koreában a kutyákért: 2015 óta hét farmról már több mint 800 levágásra tartott kutyát sikerült megmenteniük. A húsukért tartott kutyák között éppúgy megtalálhatók a fajtatiszta példányok, mint a keverékek. Nagyon sok a kóbor példány, de megunt házikedvencek is gyakran végzik a vágótelepeken. 

A szervezet becslése szerint mintegy 17 ezer hasonló farm működhet Dél-Koreában, ahol a csökkenő kereslet ellenére évente körülbelül 2 millió kutya húsát fogyasztják el. 
A washingtoni székhelyű szervezet közvetlenül a dél-koreai farmerekkel van kapcsolatban, akár pénzzel is segít nekik, hogy másból éljenek meg. A vágóhídtól megmentett kutyákat az állatvédők azért szállítják külföldre, mert Dél-Koreában nem találnak nekik gazdát. A levágásra váró kutyák között nagyon sok a befogott kóbor példány, de megunt egykori házikedvencek is vannak közöttük.