Elítéltek egy férfit, aki rokonaira gyújtotta a házat

Vágólapra másolva!
Öt év fegyházra ítélt a Tatabányai Törvényszék egy férfit, aki még nyarán rágyújtotta a házukat az őt két és fél éves kora óta nevelő nagyanyjára és a nagynénjére Sopronkövesden.
Vágólapra másolva!

A férfi 23 éves koráig lakhatott közös háztartásban a nagyanyjával és a nagynénjével, aki mozgássérült és értelmi fogyatékos volt. Akkor azonban el kellett költözni, mert gyakran volt részeg, sokszor erőszakos is. A községben bérelt szállást és pénzt követelve visszajárt a házhoz.

A férfi 2015 augusztusának egyik éjjelénrészegen bosszút akart állni rokonain, mert szerinte nem megfelelően viselkedtek vele. A ház melletti fészerből

megszerezte a fűnyíróhoz használt benzint, a bejárati ajtóra locsolta és cigarettájával meggyújtotta.

A házban élő két asszony ki tudott menekülni a házból. A tűzoltók megakadályozták az épület teljes megsemmisülését, az ingatlanban lévő két gázpalack felrobbanását is, de a ház lakhatatlanná vált.

A Tatabányai Törvényszék a férfit különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt öt év fegyházbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet.