Villanyoszlopot építettek a járda középére

Vágólapra másolva!
A helyiek szerint alig lehet közlekedni azon a járdaszakaszon, ahová egy újabb villanyoszlopot állított fel az ELMŰ – számolt be a TV2 Tények című műsora. Az akadály miatt sokan a forgalmas úttesten haladnak, ami nagyon veszélyes. 
Vágólapra másolva!

Egy családi ház kerítéséhez simulva tudnak csak közlekedni a gyalogosok egy szentendrei utcában, mert a járda közepére villanyoszlopokat építettek. Ezért

sokan kimennek inkább az úttestre, ami nagyon veszélyes

– számolt be a TV2 Tények című műsora. A riport szerint az autósok is panaszkodnak, hogy így beláthatatlan a kereszteződés.

A járda közepén eddig is volt egy villanyoszlop, de miután egy újabbat is felállítottak mellé, a helyiek szerint már alig lehet közlekedni. Főleg babakocsival veszélyes a haladás, mondták a környékbeliek, mivel a forgalmas úttestre kell kimenni.

Boross Norbert, az ELMŰ kommunikációs vezetője azt mondta a Tényeknek, hogy a hálózat fejlesztése miatt volt szükség az új oszlop felállítására. Az új oszlopot viszont egyelőre csak a régi mellé lehetett tenni, hiszen a vezetékek hossza nem változott. Hozzátette,

A probléma azonban nem egyedülálló, a fővárosban több helyen is találni olyan közlekedési táblát, amelyet a járda közepén helyeztek el, és balesetveszélyes lehet.