Magyar embercsempészek ellen emeltek vádat

Vágólapra másolva!
Embercsempészés minősített esete miatt emeltek vádat három férfi ellen, akik a zöldhatáron juttattak át illegális bevándorlókat. Volt, hogy 24 embert zsúfoltak be egy jármű rosszul szellőző rakterébe.
Vágólapra másolva!

A szerb–magyar határ közeléből szállított Ausztriába illegális bevándorlókat három férfi, embercsempészés minősített esete miatt vádat emelt ellenük az ügyészség – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-t. Serfőző Katalin közölte:

a férfiakat üzletszerűen, a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével vádolják.

A vádirat szerint az egyik férfi szervezte meg, hogy a mások által Szerbiából a zöldhatáron átkísért embereket társai Ausztriába vigyék. Az egyik vádlott feladata az volt, hogy a határ közelében gépjárműjébe felvegye őket,

a másik pedig autóval előttük haladt, hogy így segítsen a rendőri ellenőrzések elkerülésében.

Az egyik alkalommal a szállításokat szervező vádlott biztosította a fuvarhoz használt járművet. 2015. június 29-én a vádlottak legalább tizenegy embert vittek el Ausztriába. Egy héttel később

huszonnégy embert zsúfoltak be a gépjármű rosszul szellőző rakterébe,

testi-lelki gyötrelmet okozva ezzel nekik, az autót azonban Röszke térségében megállították a rendőrök – ismertette az ügyész.