Hanyag volt a zalai karbantartó, a szerelőt agyonütötte az áram

2017.04.01. 10:09

Felfüggesztett börtönt kapott a karbantartó, aki miatt agyonütött az áram egy férfit a zalaegerszegi főposta épületében – derült ki a TV2 Tények című hírműsorából. A férfi szerelő volt, és a fejével hozzáért egy lámpához, amely rosszul volt bekötve. A jogerősen elítélt karbantartó továbbra is karbantartóként dolgozik.

A zalaegerszegi főpostán ütött agyon az áram egy szerelőként dolgozó férfit. A halálos baleset miatt egy karbantartónak kellett a bíróság előtt megjelennie, aki első fokon 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott, ezt pedig most helybenhagyták – számolt be róla a Tények.

Az ítélet szerint azért halt meg a szerelő, mert a karbantartó figyelmetlen volt az érintésvédelmi ellenőrzés során, és a mérőműszert sem használta megfelelően. Ezért nem vette észre, hogy a mennyezeti lámpát sok évvel korábban rosszul szerelték be.

Az eset 2014 márciusában történt, amikor a lámpába beütötte a fejét a szerelő, és halálos áramütés érte. A vádlott ügyvédje arra hivatkozott, hogy az áldozat is hibás. 

Hogyha például falétráról végezte volna a munkáját, hogyha kesztyű lett volna rajta, hogyha olyan cipőt viselt volna, ami munkavédelmi szempontból megfelelő, illetve olyan sisakot hord a fején vagy visel a fején, ami a beütés és a leesés elleni védelemben is nagyon nagy szerepet kap, abban esetben ez a körülmény és ez a sajnálatos eset nem következett volna be"

– mondta Nemes László ügyvéd a tárgyaláson.

A vádlott és az ügyvédje nem ért egyet a jogerős ítélettel, így az sem kizárt, hogy rendkívüli jogorvoslattal a Kúriához fordulnak majd. A Tények információi szerint egyébként a férfi még mindig karbantartóként dolgozik.