A milliárdos Simicska Lajosé a Jobbik

Vágólapra másolva!
Újabb szintre lépett a Jobbik és Simicska Lajos kapcsolata: a párt plakátkampányt indított Simicska plakáthelyein. A kampány költségeit újságírói kérdésre sem árulják el, fennáll a gyanú, hogy azért, mert esetleg nincsenek - vagyis a milliárdos nagyvállalkozó ingyen adja a felületet az álbaloldali fordulattal kísérletező rasszista pártnak.
Vágólapra másolva!

A Jobbik szombaton indított sok százmillió forintos plakátkampánya a végső bizonyítéka annak, hogy a Jobbik egy milliárdos pártja, Simicska Lajos pedig marionettbábuként mozgatja Vona Gábor pártelnököt - mondta Németh Szilárd a mai sajtótájékoztatóján.

A milliárdos nagyvállalkozó és a Jobbik kapcsolata nem újdonság. Korábbi cikkünkben már hét bizonyítékot szedtünk össze az együttműködésről. Ezek közül kiemelkedik, hogy Vona Gábor és Simicska Lajos többször is találkozott egymással. Az első találkozó 2015. november 27-én az A38 Hajón, a Magyar Nemzet Szalon nevű rendezvényen volt, amikor Simicska Lajos és Vona Gábor közel negyedórán keresztül beszélgetett egymással, a párbeszédet Simicska kezdeményezte. Biztosan volt egy második találkozó is, 2016-ban, erről Vona Gábor az ATV-ben beszélt 2016. októberében, az azóta Simicska Hír TV-jéhez szerződött Kálmán Olgának.

Valószínűleg erős jelzésnek szánták azt is, hogy a Simicska-tévében Kálmán Olga mindjárt egy Vona-interjúval kezdett: a köztársasági elnökválasztás napján a politikusok közül (Majtényi László mellett) a Jobbik elnökét tartotta a legérdekesebb megszólalónak. A beszélgetésnek voltak meglepő elemei, az álbaloldali fordulattal próbálkozó, de valójában antiszemita, rasszista botrányaival állandóan lebukó párt, a Jobbik elnöke hosszú percekig elemezhette, hogy szerinte huszadik vagy huszonegyedik századi jelölt-e Majtényi László.

A műsornak azóta is rendszeres vendégei jobbikos politikusok. Legutoljára néhány napja a párt frakcióvezetőjével, a tavaly szexbotrányba és kínos magyarázkodásba keveredett Volner Jánossal készített Kálmán Olga egy rekláminterjút gyorsan megbukott, alig nézett műsorában, amiben a Jobbik frakcióvezetője saját videóblogját népszerűsíthette azzal, hogy egy zavaros kémtörténetet adott elő. Az interjú szürreális eleme volt, amikor Volner láthatóan elfelejtette, hogy a videóblog következő részét kell népszerűsíteni, és alig akarta elmondani, miről fog szólni.

A Simicska-médiabirodalom másik fő tagjának, a Magyar Nemzetnek Simicska Ádám - Simicska Lajos fia - a társügyvezetője. Ebben a minőségében adott hosszú interjút a Vona Gábor feleségéhez köthető Zsúrpubi nevű oldalnak, amiben arról elmélkedett, hogy jövőre a választás egyetlen tétje, hogy a Jobbiknak kétharmada lesz-e.

A Ripost megbízható forrásokból úgy értesült, hogy Simicska Ádám a jövő évi választáson a Jobbik színeiben indulhat. Ezt a párt és Simicska Ádám is hevesen tagadta, nem sokkal később azonban Vona Gábor az ATV-n azt már elismerte, hogy találkozott Simicska Lajos fiával, és elfogadja a segítségét.

A Simicska-Jobbik kapcsolatnak az új eleme a Simicska plakáthelyein indított Jobbik-kampány, amelynek költsége piaci áron több százmillió forint is lehetne. Alapos a gyanú azonban, hogy a kampány fillérekért vagy akár ingyen zajlik, a Jobbik ugyanis a 444 többszöri kérdésére sem nyilatkozott a költségekről.