Nem akarta, hogy volt felesége kapja a háza felét, ezért felgyújtotta

Vágólapra másolva!
A férfi és felesége között megromlott a viszony, ezért a nő tulajdonjog megállapítása miatt pert indított, a bíróság pedig megállapította, hogy a házuk fele a nőt illeti. A férfi a bíróság döntésével nem értett egyet, és elhatározta, hogy inkább lerombolja a házat.
Vágólapra másolva!

Ezért a ház pincéjébe, a földszintre és az emeletre gázpalackokat tett, a tetőtér padlóját pedig gyúlékony és gyorsan égő anyagokkal locsolta be. A szobákba ezután benzint locsolt, több helyre műanyag üveget tett, a pincében pedig több mint 300 töltényt szórt szét.

Másnap hajnalban tüzet gyújtott. A tűzben több gázpalack felrobbant, az egyik által okozott lökéshullám az udvarra repítette.

A tűz gyorsan továbbterjedt a többi helyiségre, majd az emeleti és tetőtéri részre is, onnan pedig a ikerház másik lakásának tetőtéri helyiségeire.

Utóbbiban egy háromfős család lakott, ők a gázpalackok robbanására felébredtek, és sikerült időben kimenekülniük a házból.

Összesen 85 millió forint kárt okozott, ezért többek között különös nagy kárt okozó közveszélyokozással vádolják a jelenleg kényszergyógykezelés alatt álló férfit.