Vona Simicskáról: Börtönbe kell csukni

Vona Gábor, Jobbik, Magyar Gárda, WikiLeaks
Vágólapra másolva!
A második Orbán-kormány idején a Jobbik nem fukarkodott a jelzős szerkezetekkel és a szándéknyilatkozatokkal, ha Simicska Lajos és a Fidesz kapcsolatát kellett ostorozni.
Vágólapra másolva!

Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő 2012-ben arról értekezett, hogy a Jobbik antikorrupciós céllal parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi, mert „Orbán Viktor barátja és kollégiumi szobatársa, Simicska Lajos Nyerges Zsolttal együtt” a közbeszerzési érték egyötödét megnyerte, miközben a kis- és középvállalkozások nem jutnak forrásokhoz – olvasható az Atv.hu oldalán.

Vona Gábor korábban még élesen támadta Simicskát, ma már nála hirdet Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Vona börtönt emlegetett Simicska kapcsán

Vona Gábor sem kímélte Simicskát, és szintén vizsgálóbizottság felállítását szorgalmazta, mondván: segíteni szeretne a „Simicska Lajos és Nyerges Zsolt által fémjelzett gazdasági kör csapdájába esett" kormánynak, hogy kiszabadulhasson a kelepcéből. A korrupciós ügyek felsorolásából

Vona Gábor nem felejtette ki a Közgépet, a Publimont Kft.-t

és a köztéri reklámpiac 90 százalékát birtokló cégcsoportot sem. Hozzátette: amennyiben szabálytalanságokra bukkannak, megteszik a szükséges feljelentéseket.

2012-ben Vona Gábor még arról beszélt, hogy Simicskától Orbán Viktor is fél, neki pedig szándékában áll beidézni az oligarchát a várhatóan megalakuló vizsgálóbizottság elé, majd rátért a lényegre: „A korrupción rajtakapottakat börtönbe kell csukni!".

A Jobbik még börtönt is emlegetett Simicska kapcsán Fotó: Bielik István - Origo

Simicska a Jobbik mögött

Mint arról korábban beszámoltunk, Simicska Lajos és fia vasárnap és hétfőn több trágár nyilatkozatban támadta a miniszterelnököt és a Fideszt. Trágár, gyakran nyomdafestéket nem tűrő szavakkal a választópolgárokat nemhogy megszólítani nem lehet, de azok még a megmaradt jobbikos tábort is elbizonytalaníthatják – mondta erre Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője. Azt is mondta,

az üzletember nyilvánvalóan beállt a Jobbik mögé,

és minden erőforrását a párt 2018-as győzelmére tette föl.

Elég csupán az elmúlt napok történéseit megnézni: a Simicska család Varga Damm Andrea jobbikos politikus társaságában néz kézilabdameccset; Vona Gáborék az új plakátkampányuk kapcsán Simicska Lajos hirdetőcégével, a Publimont Hirdetésszervezővel vagy a Mahir Cityposter Kft.-vel állapodtak meg; a Magyar Nemzet a Jobbikhoz közel álló kutatócéggel, az Iránytűvel kötött szerződéses megállapodást; Simicska Ádám nemrég pedig kétharmados Jobbik-győzelemről beszélt.