Egészségesen ment be a kórházba, mégis halva született a gyereke

Vágólapra másolva!
Orvosi műhiba miatt szenvedhetett súlyos agykárosodást egy kisgyerek az egyik kórházban. A kismama orvosa nem volt ott a kórházban, amikor bevitték, ő pedig nem fogadta el a beküldött ügyeletest. A nő azt mondta, órákig rá sem néztek, mielőtt a császármetszést elvégezték. A késlekedés miatt a kisfiú súlyos agykárosodást szenvedett. 
Vágólapra másolva!

Egészségesen ment be a kórházba egy kismama, mégis holtan hozta világra gyermekét. A kismama a TV2 hírműsorának, a Tényeknek mondta el a tragikus történetet. A kisfiút ugyan visszahozták az életbe, addigra azonban már súlyos agykárosodást szenvedett.

Órákig rá se néztek

A Tényeknek nyilatkozó Lívia elmondta, hogy amikor beértek a kórházba, kiderült, hogy az orvosa nincs bent, ő pedig nem akarta elfogadni a hozzá beküldött ügyeletest.

„Már rögtön a szülőszobára vittek, burkot repesztettek, mert azt mondták, hogy annyira jól ki vagyok tágulva, hogy reggelre baba lesz. Valamikor hajnalban beküldtek egy embert, én nem tudtam, hogy az egy orvos. Egy másik orvos küldte, hogy ő van a fogadott orvosom helyett, és szeretném-e felfogadni” – mondta a kismama, aki mivel nem ismerte az orvost, visszautasította az ajánlatot.

Ezután Lívia szerint

hajnalban és délelőtt szinte rá sem néztek.

„Olyan 11 óra körül jelent meg két orvos, és akkor megállapították, hogy fájásgyengeség és egyenes állás miatt meg kell császározni” – mondta Lívia. A gyermek holtan jött a világra, az orvosoknak egy órába telt, mire visszahozták az életbe. Ekkorra azonban az oxigénhiány miatt a gyerek súlyos agykárosodást szenvedett.

Ügyvédhez fordult

A kis Lóránt fejlődése jelentősen elmaradt a kortársaiétól, sem ülni, sem állni nem tud, és lehet, hogy soha nem lesz képes az önálló életre. Lívia szerint tönkretették őt és a környezete életét. A gyerek fejlesztése anyagilag is felemésztette a családot.

A nő ügyvédhez fordult, aki kárigényével már meg is kereste a kórházat.

„Császármetszést rendeltek el, fogadott orvosa szabadságon volt, nem volt ott. Egy másik orvos végezte el a műtétet, de

amelynek következtében egy oxigénhiányos, agykárosodott gyermek halva született” – mondta el Ábrahám László, Lívia ügyvédje.

A Tények az ügyben megkereste a kórházat is, ott azonban későbbre ígértek tájékoztatást.