Odacsukta a bokáját a buszsofőr egy férfinak

Vágólapra másolva!
Nem várta meg a szegedi buszsofőr, hogy Hack János és vakvezető kutyája leszálljanak, odacsukta a férfi lábát – írta a Szegedma.hu hírportál.
Vágólapra másolva!

A fél éve Szegeden élő Hack Jánost jól ismerik a buszsofőrök, azt is tudják, melyik megállóban szokott felszállni Tüttő nevű vakvezető kutyájával. A férfi azután kereste meg a Szegedma.hu hírportált, hogy a múlt héten kisebb balesetet szenvedett az egyik buszon: a sofőr figyelmetlenségből odacsukta a bokáját az ajtóhoz, ezért több napig sántított.

Először a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt.-nek írt, de miután panaszára nem válaszoltak, a nyilvánossághoz fordult. A hírportálnak viszont sikerült utolérnie a társaságot, ahonnan azt a választ kapták:

hozzájuk nem érkezett bejelentés.

„Gyakran előfordul, hogy nem állnak be rendesen a megállóba a járdasziget mellé, nem várják meg, amíg ülőhelyet keresek vagy megkapaszkodom.

– mondta a férfi.

A DAKK pedig így reagált arra a kérdésre, hogy a sofőrök kiemelten figyelnek-e a mozgásukban vagy látásukban korlátozott utasokra. „A járművezetőnek különös figyelmet kell fordítania a mozgásában korlátozott, gyermekkocsival, kisgyermekkel utazó vagy bármilyen szempontból nehezebben közlekedő utasokra, szükség esetén segítenie kell az utazásban történő részvételt.

Autóbusz-vezetőinktől a munkautasításban előírtak betartását szigorúan megköveteljük, szükség esetén munkáltatói felelősségre vonást alkalmazunk velük szemben annak megsértése, esetleges be nem tartása esetén."

A szegedi férfi azt mondta, nem szeretne mást, mint hogy nagyobb odafigyelést kapjanak a vakvezető kutyával közlekedők.