Notórius szeméthalmozó a szentendrei jobbikos képviselő

Vágólapra másolva!
A szentendrei képviselő-testület jobbikos tagja komplett hulladékhegyet halmozott fel a 11-es út mellett, a Dera-patak és egy kerékpárút szomszédságában – állította a város polgármestere, Verseghi-Nagy Miklós. Elmondta, hogy az engedély nélkül működtetett hulladéklerakó telepe miatt sok helyi lakos tesz panaszt az önkormányzatnál Holló Istvánra, akinek a szemétdombja már városi területekre is átterjedt: mintegy 150 négyzetméter önkormányzati területet foglal el. Holló István elismerte a felelősségét, azonban szerinte az a szeméthalom, ami az úton van, nem tőle származik.
Vágólapra másolva!

Holló vállalkozásának telepe a város déli kapujában, az Ipar utcában van, a Dera-patak és a kerékpárút szomszédságában, igaz, annak működésére a környezetvédelmi hatóság nem adta meg a tulajdonos által kért fennmaradási engedélyt. Holló azonban

sem a hatóság, sem az önkormányzat ismételt felszólításaira nem szüntette be a környezetszennyezést,

sőt, időközben a hulladékhalom városi területre is átterjedt: mintegy 150 négyzetméter önkormányzati területet foglal el – írta a PestiSrácok.hu.

Évek óta gyűjti a szemetet a jobbikos képviselő Forrás: Szentendrei Önkormányzat

2003-ban volt az első botrány

Az önkormányzat azonban tehetetlen, hiába fordulnak hozzájuk lakossági panasszal, ebben az ügyben nem ők az illetékesek, így Holló István vállalkozása ellen a Pest Megyei Kormányhivatalnál – mint illetékes környezetvédelmi hatóságnál – tettek panaszt. Dacára a számtalan felszólításnak, többszöri bírságnak, a jobbikos képviselő továbbra is felhalmozta a szemetet a szentendrei telepen.

A "Holló-hulladékügy" először 2003-ban robbant ki, akkor is a nagy mennyiségű hulladék miatt emeltek panaszt, azóta pedig visszatérő gondot okoz a hulladék mennyisége, nem megfelelő elhelyezése, valamint a közút elfoglalása.

Folyamatosan nőtt a szemét

Verseghi Nagy Miklós polgármester szerint további problémát jelent, hogy

az utca csapadékvíz-elvezetésének megoldását gátolja a Holló által gyűjtött szeméthalom,

mivel az elfoglalja azt a területet, ahol a csapadékvíz-elvezetést egyébként meg kellene oldani. A polgármester elmondta azt is, hogy az illegálisan lerakott hulladék felszámolásához és újra termelődésének megakadályozásához a rendőrség közreműködését is kérték már. És hiába róttak ki újabb bírságokat, a szeméthalom egyre növekedett. Az önkormányzat végső lépésre szánta el magát, így saját költségén akarja elszállíttatni a szemetet a kerékpárút és a patak környékéről, a közútról.

Szentendre saját költségén fogja elszállítani a szemetet, de azt ráterhelik majd a jobbikos képviselőre Forrás: Szentendrei Önkormányzat

Holló: Ez nem szemét

Holló István a PestiSrácok.hu-nak azt mondta, hogy elismeri a felelősségét, azonban az a szeméthalom, ami az úton van, nem tőle származik, hanem külső szállítóktól. Hozzátette: szerződést kötött egy külső céggel, aki elszállítja majd a közterületről a hulladékot, ez pedig már folyamatban van. A jobbikos képviselő egyébként azt mondja:

ez nem szemét, hanem alapanyag,

útalap lesz belőle.