Budapesten megépülnek az olimpiára tervezett helyszínek

Budapesti Olimpia 2024 BOM BOM 2024 olimpia
Budapesti Olimpia 2024, BOM, BOM 2024, olimpia
Vágólapra másolva!
A tervezett sportberuházásokat megvalósítják és Budapest bizonyosan fog még pályázni olimpiarendezésre - jelentette ki Fürjes Balázs az olimpiai sportágakkal, hírekkel foglalkozó Insidethegames portálnak nyilatkozva.
Vágólapra másolva!

A Budapest 2024 olimpiai projekt vezetője elmondta, hogy miután a hét év múlva esedékes játékokra vonatkozó pályázatot visszavonták, a kormány megerősítette, hogy

minden tervezett versenyhelyszín elkészül.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Nincs napirenden újabb pályázat

A politikus közleményében hangsúlyozta, "nincs napirenden a kérdés, hogy Budapest pályázzon a 2028-as vagy 2032-es nyári olimpiára,

A kormány a korábban elmondottaknak megfelelően több, az olimpiától függetlenül szükséges sportlétesítmény építését tervezi, e tervek megvalósítását többször is megerősítette. Ez azt jelenti, hogy a 24-es pályázat 28-ban vagy 32-ben is releváns lehet.

Budapest bizonyosan lesz még egyszer pályázó

- szögezte le, majd úgy folytatta:

A tervezett beruházások között szerepel

a Duna-partra megálmodott Olimpiai Stadion, amelyben a hazai atlétikai szövetség javaslatára 2023-ban világbajnokságot rendeznének.

Ezzel összefüggésben Fürjes már folytatott is megbeszélést Sebastian Coe-val, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnökével (IAAF) az aarhusi SportAccord konferencián. Atlétikában - Coe kezdeményezésére - a közelmúltban eltörölték a hivatalos pályázati eljárást, helyette az IAAF előzetes egyeztetéseket követően bejelenti a rendezőt. Az idei atlétikai vb Londonban, a 2019-es Dohában, a 2021-es pedig az Egyesült Államok-beli Eugene-ben lesz.