Németh Szilárd: A tüntetést a Soros által pénzelt ügynökszervezetek gründolták

Vágólapra másolva!
Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szerint a Közép-európai Egyetem (CEU) melletti vasárnap délutáni tüntetést a Soros György üzletember által pénzelt és irányított ügynökszervezetek "gründolták", azért, mert a Fidesz-frakció benyújtotta a külföldről támogatott "ügynökszervezetek" átláthatóságáról szóló törvényt.
Vágólapra másolva!

Németh Szilárd vasárnap az MTI-nek telefonon azt mondta: a Soros György által aktívan támogatott szervezetek mintegy két éve folyamatosan támadják a magyar kormányt, aminek célja, hogy "a határvédelmet szétzilálják, az illegális bevándorlók szabad bejutását kikényszerítsék". Úgy vélte:

Hangsúlyozta: Magyarországnak meg kell védenie magát, ennek első lépése az átláthatóság. Úgy fogalmazott:

minden magyar embernek tudnia kell, "kicsodák Soros György emberei"

és milyen pénzek, milyen érdekek állnak a külföldről támogatott szervezetek mögött. Ezért nyújtotta be a Fidesz-frakció az említett törvényjavaslatot - közölte.

Az Oktatási Szabadságot csoport "Szabad ország, szabad CEU, szabad gondolat" mottóval tartott demonstrációt vasárnap délután Budapesten.

Gulyás Gergely, Kósa Lajos és Németh Szilárd fideszes képviselők pénteken nyújtották be az Országgyűlésnek a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslatot, amely alapján a bíróságon kell bejelenteniük egyes civil szervezeteknek, ha a külföldről származó támogatásuk egy évben elérte a 7,2 millió forintot.