Nem taníthat többet az isaszegi tanár, aki lefeküdt diákjával

2017.04.12. 13:58

A Dunakeszi Tankerületi Központ vizsgálatot indított az Isaszegen tanító általános iskolai történelem szakos tanár ügyében, akiről kiderült, hogy lefeküdt az egyik tanítványával.

"A Tankerületi Központ az érintett pedagógust azonnal felmentette a munkavégzés alól. A vizsgálat lezárásáig további információkat a fenntartó az érintett kiskorú személyiségi jogának védelmében nem adhat. A Tankerületi Központ a vizsgálattal kapcsolatban mindenben együttműködik az illetékes hatósággal" - írta a Klebelsberg Központ az Origónak.

Tegnap derült ki, hogy a Gödöllői Járási Ügyészség indítványára április 7-én elrendelték egy tanár előzetes letartóztatását szexuális visszaélés gyanúja miatt.

Erre azért volt szükség, mert fennállt a sértett vagy a tanúk befolyásolásának lehetősége" – mondta a Pest Megyei Főügyészség szóvivője, aki megerősítette, hogy a gyanú szerint

a tanárnak szexuális kapcsolata volt egy 13 éves tanítványával.

Úgy tudjuk, a kislány édesanyja fordult a rendőrséghez, miután a lánya telefonjában olyan üzeneteket és fotókat talált, amelyeket a középkorú férfi küldött neki.