Fidesz: Nem változik a bevándorláspolitika

menekült menekültek migráns migránsok horvát zákány
Directed by Hungarian police officers, migrants make their way through the countryside after they crossed the Hungarian-Croatian border near the village of Zakany in Hungary to continue their trip to north on October 16, 2015.Hungary said it will shut its border with Croatia at midnight, closing a major entry point for migrants bound for northern Europe, weeks after a similar move on its Serbian frontier triggered clashes with refugees. AFP PHOTO / HANNA SONIA
Vágólapra másolva!
A Fidesz kommunikációs igazgatója arról beszélt, hogy sem nemzetközi nyomásra, sem Soros György mesterkedései miatt nem fog változni Magyarországon a bevándorláspolitika. Hidvéghi Balázs szerint a közelmúlt tüntetései éppen ezt akarják elérni. Jelezte, hogy a Fidesz-KDNP-t a választásokon kell megverni, annak pedig az a titka, hogy több szavazatot kell gyűjteni. 
Vágólapra másolva!

Magyarország nem változtat bevándorláspolitikáján sem nemzetközi nyomásra, sem pedig a Soros György által támogatott civil szervezetek támadásai, tüntetései miatt - erről a Fidesz kommunikációs igazgatója beszélt szombati budapesti sajtótájékoztatóján. Hidvéghi Balázs a délutáni röszkei demonstrációra utalva úgy fogalmazott, hogy

Szerinte a Soros György által támogatott szervezetek azt akarják elérni, hogy Magyarország változtasson bevándorláspolitikáján, engedjen a nemzetközi nyomásnak, és engedje be tömegével a bevándorlókat Magyarországra. Hidvéghi Balázs szerint mindezt most már Röszkén is nyíltan hirdetik, és minden ilyen akcióval azt üzenik a bevándorlóknak, hogy bátran szegjék meg Magyarország törvényeit, és lépjenek be akár illegálisan is az ország területére.

Forrás: AFP/Hanna Sonia

A kommunikációs igazgató kijelentette, hogy a Fidesz és a kormány elszánt a nemzeti szuverenitás védelmében, és nem fog engedni a külső nyomásnak: meg fogják védeni Magyarország és a magyar emberek biztonságát.

Arról is beszélt, hogy a magyar bevándorláspolitikával szembeni nyomásgyakorlás részét képezik a sorozatos tüntetések és a Soros-szervezetek egyéb dezinformációja, amelyek hol a magyar rendőrséget támadják, hol a jogi határzár intézményét, hol civil szervezeteken keresztül terjesztenek hazugságokat.

Hidvéghi Balázs Forrás: MTI/Kallos Bea

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy személy szerint nem csodálkozik azon, hogy a Jobbik plakátjait megrongálja valaki, mert szerinte azok "egészen elképesztőek, sértőek és alacsony színvonalúak". Ugyanakkor emlékeztetett rá, hogy egy korábbi bírósági határozat szerint a plakátokon való véleménynyilvánítás megengedett, és a véleményszabadság keretein belül van.
Hozzátette: a Fideszt meg lehet verni a választásokon, és ennek az a titka, hogy több szavazatot kell szerezni a választókerületekben és a listákon.