Bakondi: a "Soros-szervezet" emberei tüntettek Röszkén

Kovács Zoltán; Bakondi György
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.
Vágólapra másolva!
Körülbelül nyolcvan tüntető érkezett szombat délután Röszkére. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az MTI-nek azt mondta: a "Soros-szervezet" emberei azért demonstráltak, hogy felszámolják a határokat.
Vágólapra másolva!

Bakondi György arról számolt be, hogy a Csongrád megyei településen a Szent Antal téren nagyjából 85 ember gyűlt össze szombat délután. A belbiztonsági főtanácsadó jelezte, hogy a résztvevők szervezetten, buszokkal, autókkal érkeztek a röszkei helyszínre. Köztük vannak szerbek, olaszok, németek, spanyolok, a demonstrálók 60-70 százaléka lehet külföldi. De jelen van több magyar közszereplő is, így Juhász Péter (az Együtt elnöke), Gulyás Márton (a héten 300 óra közmunkára ítélt aktivista) és Schilling Árpád rendező is.

Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó Forrás: MTI/Marjai János

A belbiztonsági főtanácsadó elmondta, hogy

a tüntetők röpcédulákat osztogatnak, "Nem kell határ", "Nem kell börtön" feliratokkal.

"A tüntetés célja, hogy ne legyenek határok, ne legyen védekezés, és mindenki korlátozás nélkül juthasson be az Európai Unió területére" - fogalmazott Bakondi György. Kiemelte: a térségben megfelelő létszámú rendőri erő tartózkodik, akik minden provokáció ellenére, minden helyzetben fenn fogják tartani az államhatár védelmét.

A tüntetők a MigSzol (Migráns Szolidaritás) csoport szervezésében érkeztek a településre.