Orbán: Ha a magyar emberek biztonságáról van szó, nincs pardon

Orbán Viktor
Budapest, 2017. március 31. Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a 180 perc című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2017. március 31-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Április végén az Európai Parlamentben lesz napirenden Magyarország, amely elutasítja a bevándorlók kötelező európai uniós elosztását, majd az azt követő két uniós kormányfői csúcson dűlőre akarják vinni a betelepítésről szóló vitát, de ha a magyar emberek biztonságáról van szó, a magyar kormány nem ismer pardont – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.
Vágólapra másolva!

A kormányfő értékelése szerint jelenleg egy kampányfőpróba zajlik Magyarországon, ez kavarta fel az állóvizet és „töltötte meg ricsajjal a nagyhetet”.

A felsőoktatási törvény módosításával összefüggésben érthetőnek tartotta, hogy Soros György nemzetközi és hazai hálózata tiltakozik, mivel az

Azt azonban nem teljesen érti a kormány – folytatta –, hogy magyar akadémikusok, tudósok, hazai egyetemeken tanító professzorok miért nem azért lépnek fel, hogy az ő egyetemeik is megkapják azokat a jogokat, amelyeket a CEU élvez, hanem amellett állnak ki, hogy Soros György megtarthassa a privilégiumait.

Szimpla hazugságnak nevezte Orbán Viktor, hogy a kormány bezárna egy egyetemet.

Mint fogalmazott: egy demokratikus kultúrához méltó, megértő, megegyezni akaró és biztonságot nyújtó pozíciót vettek fel, és egyáltalán nem ütöttek meg ellenséges hangot.

Jelenleg a 2018-as választási kampány főpróbája zajlik az országban a CEU ürügyén, de a fő hadszíntér a bevándorlók betelepítési kvótája az EU-ban – mondta Orbán Viktor Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Kiemelte, hogy az országnak ma nemzeti kormánya van, amely nem a provokátorokat, hanem a becsületes embereket védi. Ezt szembeállította a szocialista-liberális kormány idejével, amikor a rendőri és közhatalmi szervek „inkább a bűnelkövetők oldalán álltak, azokat mentegették”.

Kiemelte ugyanakkor, hogy jelenleg viszont – szemben a legtöbb nyugat-európai országgal –

és nem lépnek fel válaszeszközökkel.

Ezért tiszteletet érdemelnek – mondta.

A fő hadszíntér a migráció

Ez azonban csak egy „mellékhadszíntér” Orbán Viktor szerint, az igazi sorsdöntő konfliktus az, hogy milyen népesség lakja Európát a jövőben. A magukat civilnek nevező, de valójában NGO-knak (a nem kormányzati, de politikailag aktív szervezetek angol rövidítése) mondott nemzetközi hálózatok hazai fiókintézményei egy

idegen népelemeket engednek be a világ más részeiből – fogalmazott.

Megjegyezte, az európai életszínvonalra vágyók akadálytalan befogadásával az érintettek vállalnák a terrorizmus, a közbiztonság romlásának kockázatát és azt, hogy egymás mellett fog élni egy muzulmán és egy keresztény társadalom Európán belül. „Ők úgy képzelik, azt hiszem, hogy majd jól össze fogunk keveredni egymással, és ebből egy új minőség jön létre” – fejtette ki a kormányfő. Szerinte

Utalt arra, hogy „a Soros György világához tartozó Kofi Annan” a 2000-es évek közepén a bevándorlás szükségességéről és bátorításáról értekezett az Európai Parlamentben (EP). Meg is történt az áttörés, „amely a balkáni útvonalon átszakította az államhatárokat, és ellenőrizetlen, félkatonai jelleggel megszervezett muszlim tömeget nyomott be, hozott föl Soros György segítségével Európába”.

Soros spekuláns, de nem ez a baj

„Ne felejtsük el azt se, hogy egy pénzügyi spekulánsról beszélünk” – jegyezte meg Orbán Viktor. Mint kifejtette,

az üzletember abból csinálta a milliárdjait, hogy egyes országok bankrendszereit megtámadta, és pénzügyi spekulációkkal nagy vagyont gyűjtött össze.

„Itt a zavarosban halászás klasszikus esetéről is szó van” – vélekedett.

Orbán Viktor kitért arra is, hogy a rendszerváltásnak voltak Soros Györgyhöz köthető hasznos momentumai: sok antikommunista fiatalt, civil szervezetet, kiadványt, szamizdatot támogatott. Ezzel nem is volt semmi baj, és azzal is meglett volna, hogy Soros György az 1990-es évek után megpróbálkozott néhány pénzügyi manipulációval – mondta a miniszterelnök. Példaként említette, hogy „az OTP-t akarta zsebre vágni, aztán később spekulált a magyar forint ellen”.
Még azzal is együtt tudna élni – folytatta –, hogy létezik a Soros-egyetem, amely liberális aktivistákat képez ki a délszláv és a közép-európai térség politikai élete számára.

– magyarázta a miniszterelnök, aki szerint itt most már a magyar emberek biztonságáról, határvédelemről, közbiztonságról, terrorizmusról van szó, és itt nincs pardon.

A döntő összecsapás előtt

A konfliktus kiélesedésének időpontjáról szólva a kormányfő azt mondta: az EU júniusig le akarja zárni a vitát, el akarja fogadtatni az új, mindenkire kötelező bevándorlási szabályokat. „Néhányan ellenállunk”– mondta, példaként hozva a visegrádi négyeket és Romániát, amely meg akarja őrizni a keresztény kulturális identitást.

Lehessen tudni, hogy egyes lobbiszervezetek kinek a pénzéből és milyen céllal próbálják befolyásolni a közvéleményt – jegyezte meg a miniszterelnök a készülő civiltörvény kapcsán Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Egy döntő összecsapás készülődik – fogalmazott azzal összefüggésben, hogy április végén az EP-ben lesz téma Magyarország, az azt követő két uniós kormányfői csúcson pedig dűlőre akarják vinni a betelepítést.

– vetette fel.

Ma erős a gazdaság, az ország a saját lábán áll, és ellen tud állni minden nemzetközi pénzügyi zsarolásnak, azonban ha 6-7 éve érte volna a migrációs válság, akkor lehet, hogy maga alá temette volna – jelentette ki Orbán Viktor.

A valódi civilek nem lobbiszervezetek

Beszélt a civil szervezetekről is, kifejtve, a kormány támogatja a munkájukat, mert egyes szociális, egészségügyi, környezetvédelmi feladatokat jobban elvégeznek, mint az állam tenné.

Ezeknek semmi közük azokhoz a magukat civilnek nevező lobbiszervezetekhez,

amelyek az emberek befolyásolására törekednek – szögezte le. Utóbbiakkal kapcsolatban azt az igényt megfogalmazva, hogy

Orbán Viktor mulatságosnak nevezte egyúttal, hogy egyes demonstrálók „borzalmas dolgokat skandálnak”, becsületbe vágó, súlyos dolgokat vágnak az ország és vezetőinek fejéhez, miközben azt állítják, hogy nincs demokrácia.