Erős szél és sok eső várható szerdán

esernyő szél eső
Nagykanizsa, 2015. január 23. Egy nő esernyőjét kifordította a viharos szél Nagykanizsán 2015. január 23-án. Több helyen viharos széllel, csapadékkal hidegfront érte el az országot. Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki január 24-ére a havazás, illetve Fejér és Veszprém megyére a hófúvás veszélye miatt. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
Több megyére is másodfokú figyelmeztetést adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az Alföldön akár 30 milliméter eső is eshet.
Vágólapra másolva!

Északnyugaton a szél, a középső és keleti országrészben pedig eső lesz az úr szerdán. Az ország keleti felén jelentős, 20 millimétert meghaladó csapadékra kell számítani szerdán, de az

Alföldön 30 milliméternél is több eső hullhat.

A sok eső miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére másodfokú, míg Pest, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Forrás: MTI/Varga György

A Dunántúl északnyugati felén viharossá szélre kell számítani, az

Alpokalján 80-100 kilométeres széllökések is lehetnek.

Győr-Moson-Sopron, Zala és Vas megyére adták ki a másodfokú Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy és Veszprém megyére elsőfokú a figyelmeztetést adtak ki.

Szerdán hűvös napra ébredünk, a minimumok 0 és 5 fok között lesznek, de a maximumok sem szöknek 2-9 fok fölé. A viharos szél viszont tovább rontja a hőérzetet.