Egymillió forintot fizetett a laborvizsgálatért egy rákos nő

Vágólapra másolva!
A gyógyulás reményében egymillió forintot fizetett egy rákbeteg nő egy laborvizsgálatért. A magánvizsgálat nem hozta meg a várt reményt, nem tudtak jobb gyógymódot ajánlani, mint a kemoterápiás és sugárkezelés. A beteg nő csalódott, és becsapva érzi magát.
Vágólapra másolva!

Balassa Lászlónénál 7 éve jelentkeztek először a nyelvgyökrák tünetei. A kórházi kezelések után 6 évig tünetmentes volt, majd nemrégiben újra feltűntek a betegség jelei.

Azóta rosszul van, nehezen nyel, csak pépeset tud enni.

Azért, hogy elkerülje a kemoterápiás, illetve sugárkezelést felkeresett egy genetikai vizsgálatokat végző magáncéget. A történetet először az M1 mutatta be.

– nyilatkozta Balassa Lászlóné már a Tények stábjának.

A vizsgálat nem hozta meg várt eredményt

A vizsgálatot nem támogatja a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, így a nőnek egymillió forintot kellett fizetnie érte. Remélték, hogy a labor valami olyasmire bukkan, amit a szegedi kórházban nem tudtak megállapítani. Nem így történt. A vizsgálat alátámasztotta, hogy a nő kórházi kemoterápiás kezelése jó irányba halad.

A beteg nő becsapva érzi magát

A nő szerint a laborban finoman, de rábeszélték a vizsgálatra. A labor cáfol, szerintük a vizsgálat sikeres volt, előtte pedig alaposan tájékoztatták a beteget a lehetőségekről.

– mondta el Mathiász Dóra, az Oncompass Medicine klinikai igazgatója a Tények riportjában.