Egymillió forintot fizetett a laborvizsgálatért egy rákos nő

2017.04.19. 13:06

A gyógyulás reményében egymillió forintot fizetett egy rákbeteg nő egy laborvizsgálatért. A magánvizsgálat nem hozta meg a várt reményt, nem tudtak jobb gyógymódot ajánlani, mint a kemoterápiás és sugárkezelés. A beteg nő csalódott, és becsapva érzi magát.

Balassa Lászlónénál 7 éve jelentkeztek először a nyelvgyökrák tünetei. A kórházi kezelések után 6 évig tünetmentes volt, majd nemrégiben újra feltűntek a betegség jelei. Azóta rosszul van, nehezen nyel, csak pépeset tud enni. Azért, hogy elkerülje a kemoterápiás, illetve sugárkezelést felkeresett egy genetikai vizsgálatokat végző magáncéget. A történetet először az M1 mutatta be.

Azt gondoltuk, hogy sikerül elkülöníteni ezt a gént, és esélyt kapok arra, hogy esetleg kísérleti stádiumban lévő, gyógyszeres úton meg tudjak gyógyulni. – nyilatkozta Balassa Lászlóné már a Tények stábjának.

A vizsgálat nem hozta meg várt eredményt

A vizsgálatot nem támogatja a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, így a nőnek egymillió forintot kellett fizetnie érte. Remélték, hogy a labor valami olyasmire bukkan, amit a szegedi kórházban nem tudtak megállapítani. Nem így történt. A vizsgálat alátámasztotta, hogy a nő kórházi kemoterápiás kezelése jó irányba halad.

A beteg nő becsapva érzi magát

A nő szerint a laborban finoman, de rábeszélték a vizsgálatra. A labor cáfol, szerintük a vizsgálat sikeres volt, előtte pedig alaposan tájékoztatták a beteget a lehetőségekről. Vizsgálat előtt mi nem tudjuk garantálni a vizsgálat kimenetelét. Viszont nemcsak hogy elmondták neki, hanem azt a hölgy alá is írta, végigolvasva a tájékoztatót – mondta el Mathiász Dóra, az Oncompass Medicine klinikai igazgatója a Tények riportjában.