Előzetesben marad a Teréz körúti robbantó

Teréz körúti robbantás P. László
Feltételezett Teréz körúti robbantó a Budai Kózponti Bíróságon 2017 április 320-án.
Vágólapra másolva!
Meghosszabbította a bíróság az előzetes letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint tavaly októberben bombát robbantott a fővárosban. A robbantásban két rendőr sérült meg.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség szerint tartani lehet attól, hogy a férfi újabb támadást követ el, ezért kérték, hogy a bíróság hosszabbítsa meg az előzetes letartóztatást.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A 24 éves férfi tavaly szeptemberben késő este a Teréz körúton egy saját készítésű, szögekkel töltött bombát robbantott. A támadásban két rendőr sérült meg, köztük egy nő, akit életveszélyes állapotban vittek kórházba, de a másik rendőr, egy férfi sérülései is súlyosak voltak.

A történtek után néhány órával Papp Károly országos rendőrfőkapitány azt mondta, a támadás célpontja a két rendőr volt.

Papp Károly (balra) országos rendőrfőkapitány Forrás: MTI/Marjai János

Magáról a robbantásról és az azt megelőző, illetve követő percekről is felvétel készült. Ennek elemzése valószínűleg sokat segített a rendőröknek, hogy a férfit elfogják.

A férfi több hónap hallgatás után február 18-án – minden bizonnyal az elé tárt bizonyítékok hatására – beismerő vallomást tett, majd még két napig részletesen válaszolt kihallgatói kérdéseire. Azóta azonban ismét nem hajlandó együttműködni senkivel.

A férfit többek között előre kitervelten, hivatalos személy elleni emberölési kísérlettel és robbanóanyaggal való visszaéléssel gyanúsítják.

A bíróság végül ma a szökés-elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt három hónappal meghosszabbította a férfi előzetes letartóztatását.