Meghosszabbíthatják a Teréz körúti robbantó letartóztatását

Budapest, 2016. október 21. A Teréz körúti robbantás gyanúsítottját (b) kísérik ki 2016. október 21-én a Budai Központi Kerületi Bíróság tárgyalóterméből, ahol döntöttek előzetes letartóztatásáról. A Központi Nyomozó Főügyészség előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsította meg a magyar állampolgárságú, ezidáig büntetlen előéletű férfit a Teréz körúti robbantással összefüggésben. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Újabb három hónappal meghosszabbíttatná a Központi Nyomozó Főügyészség a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjának előzetes letartóztatását – írta csütörtöki számában a Magyar Idők.
Vágólapra másolva!

Simon Richárd ügyész, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) helyettes szóvivője szerint tartani kell a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, illetve a bűnismétléstől, ezért indítványozzák a csütörtöki tárgyaláson, hogy a bíróság hosszabbítsa meg P. László ellen a kényszerintézkedést. Miután fél év telt el, a büntetőeljárásról szóló törvény szerint a gyanúsítottnak jelen kell lennie az előzetes meghosszabbításáról döntő tárgyaláson.

P. László, a támadás gyanúsítottja Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Szeptember 24-én robbantott

A 24 éves P. László tavaly szeptember 24-én késő este a fővárosi Teréz körút – Király utca sarkán saját készítésű, szögekkel megnövelt hatású pokolgéppel támadt egy gyalogos rendőrjárőrre, amelynek hölgy tagját életveszélyesen, férfi tagját súlyosan megsebesítette. A KNYF előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal való visszaéléssel gyanúsította meg, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Újra hallgat

Idén február 18-án – vélhetően az elé tárt bizonyítékok hatására – beismerő vallomást tett, majd még két napig részletesen válaszolt kihallgatói kérdéseire. Azóta azonban ismét nem hajlandó együttműködni senkivel.

A csütörtöki előzetes letartóztatás meghosszabbításáról döntő tárgyaláson a gyanúsított vallomást is tehet – ha úgy dönt, hogy végre elmondja, miért támadt a két rendőrre a pokolgépével tavaly ősszel.