Jankovics: Illúzióban élnek a romkocsmás tüntetők

2017.04.21. 14:07

A migráció is természetszerűleg nekünk árt, mint ahogy az az irány is, amelybe Európát vezetik azok, akik a nagypolitikát irányítják, akiknek a kezében hatalom van - mondta a Blogstarnak adott interjújában Jankovics Marcell, Kossuth-díjas filmrendező.

Erős kampány van, amit még egy évig el kell viselnünk - mondta Jankovics Marcell, Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar rajzfilmrendező a Blogstar oldalának adott interjújában. Mindenütt találkozni balhékkal a világban. Globalizálódó magatartás ez, a romkocsmás Budapest most a nemzetközi „mob" egyik találkozóhelye lett, de kikérem magamnak, hogy Nagyszombaton, amikor a tetejében két vallásnak és három felekezetnek esik egybe a legnagyobb ünnepe, akkor ezek és hazai utánzóik, a maguk tüntetéseivel bolygassák a várost, és masírozzanak, miközben a keresztény emberek a körmeneten vesznek részt - mondta a filmrendező. 

Jankovics Marcell szomorúnak látja a fehér ember jövőjétFotó: Hajdú D. András - Origo

Elmondta, az Euronews híradójában egy, a tüntető tömegből megszólaltatott színes fiatal nő tört magyarsággal azt mondja: „Mi itt érezzük jól magunkat, itt akarunk élni, akiknek nem tetszik, menjenek innen". Mármint mi, magyarok. Tényleg nagyon szomorúnak látom – minden tekintetben – a fehér ember jövőjét - vélte Jankovics. "A migráció is természetszerűleg nekünk árt, mint ahogy az az irány is, amelybe Európát vezetik azok, akik a nagypolitikát irányítják, akiknek a kezében hatalom van. Egyre jobban taszít az, ami a közéletben, a politikában zajlik. Vannak mégis helyzetek, amikor tudom, hol a helyem." 

A filmrendező a beszélgetésben arról is beszélt, hogy illúzióban élnek napjaink romkocsmás tüntetői.

A teljes beszélgetést itt olvashatja.