Ne akarjon a Rám-szakadékban kirándulni

2017.04.21. 13:14

Balesetveszély miatt lezárta a Rám-szakadékot, a Prédikálószéket, valamint az Országos Kéktúra egy szakaszát is a Pilisi Parkerdő Zrt.

Lomniczi Gergely szóvivő elmondta, a Rám-szakadékban és a Lukács-árkokban fakidőlések miatt járhatatlanná vált a zöld vonallal és a sárga vonallal jelölt turistaút, ezek két hétig még járhatatlanok lesznek.

A szentendrei erdészet területén is kénytelenek voltak lezárni túraútvonalakat, így a korlátozás az Országos Kéktúra szakaszát is érinti.

Forrás: ramszakadek.hu

Nem használható a Szentendre és Pap-rét közötti erdészeti üzemi út sem, amely a Pilis Bike erdei kerékpárosút-hálózat része.

A Pilis-tetőn álló Boldog Özséb-kilátó, valamint a Fekete-hegyi turistaház sem közelíthető meg turistaútvonalon. Pilisszentkereszt térségében lezárták a Dera-szurdokot és a Holdvilág-árkot is.

Forrás: Bucsky Péter

Visegrád környékén a Spartacus-ösvényt, a Pap-rétet és a Pilisszentlászló-Visegrád közötti, piros sávval jelzett útvonalat érinti a lezárás.

Bár az ország jelentős részén napos idő van, és csak néha takarja el felhő a Napot, a szakemberek arra figyelmeztetik a kirándulókat, a hegyekben télies viszonyok uralkodnak. Dobogókő környékét érdemes elkerülni a balesetveszély miatt.