Kicsoda Simicska Lajos unokaöccse az Index igazgatótanácsában?

simicska lajos sárvári lovascentrum ló ügető
Vágólapra másolva!
Simicska Lajos vette meg az Indexet, miután már 2014 februárjában opciós joga volt a portálra. Az opciót csak most, április 20-án ismerték el. Az Index új igazgatóságában foglal helyet Simicska egyik legfőbb bizalmasa, Nagy Ajtony Csaba, aki egyébként az elmúlt években szinte az összes fontosabb Simicska-érdekeltségben felbukkant. Nemcsak ügyvédje, de közeli barátja is Simicskának.
Vágólapra másolva!

Április 20-án a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Pro-Ráta Holding Zrt. átruházta az Indexet üzemeltető Index.hu Zrt.-ben szerzett tulajdonát a Magyar Fejlődésért Alapítványra. Az opciós jogot még 2014 februárjában (vagyis az országgyűlési választások előtt) szerezte meg az Indexre. Azt, hogy Simicskának opciós joga van a balliberális lapra, folyamatosan tagadták, de kiderült, mindez hazugság volt – az opció és ezzel a befolyás mégis igaz.

Simicska tehát még a 2014-es választás előtt befolyást szerzett az Indexben, és ez a befolyás az új tranzakcióval csak nőni fog.

Kiderült az is, hogy a tulajdonosváltással egy időben az Index.hu Zrt. igazgatósági tagjai lemondtak tisztségükről. Az új tulajdonos, vagyis az MFA Bodolai László ügyvéd, Nagy Ajtony Csaba ügyvéd és Kereszty Gábor, a TV2 volt vezérigazgatója személyében határozatlan időtartamra új igazgatósági tagokat nevezett ki. Az igazgatóság elnöke Bodolai László lett.

Döntő befolyása lesz az Indexre Simicska Lajosnak Fotó: Bielik István - Origo

Teljesen egyértelmű, hogy a Jobbikot bekebelező Simicska Lajosnak döntő befolyása lesz az Indexre, hiszen Nagy Ajtony Csabán keresztül továbbra is közvetlen felügyelete van a portál felett.

Nagy Ajtony Csaba egyébként az elmúlt években szinte az összes fontosabb Simicska-érdekeltségben felbukkant. Unokaöccse, sőt, közeli barátja Simicskának.

Ilyen cég például a Közgép Zrt., a Mahir Zrt., az Advenio Zrt. és a Pro-Aurum Vagyonkezelő Zrt.