Fidesz: A Soros-szervezetek titkolóznak vagyonukról és ügynökeikről

Vágólapra másolva!
A Fidesz szerint a "Soros-szervezetek titkolóznak a vagyonukról és az általuk pénzelt emberekről, ügynökökről, miközben másoktól átláthatóságot követelnek, saját működésüket egyáltalán nem akarják átláthatóvá tenni".
Vágólapra másolva!

Halász János, a kormánypárt parlamenti frakciójának szóvivője beszélt erről egy sajtótájékoztatón, hangsúlyozva,

Halász szerint, a "Soros-hálózathoz tartozó Társaság a Szabadságjogokért és a Transparency, amely csak a nevében átlátható", valamint a Magyar Helsinki Bizottság is "összehangoltan megtagadta" a Magyar Hírlap közérdekű adatigénylését.

- mondta, hozzátéve: a napilap emellett szerette volna azt is megtudni, hogy "kik dolgoznak ezeknél a szervezeteknél, kik a tanácsadóik, kik a vezetőség tagjai, mennyi pénzt fizetnek ki nekik bérként, tiszteletdíjként, vagy költségtérítésként".
A Fidesz-frakció szóvivője szerint ebből úgy tűnik, hogy

- tette hozzá Halász János, megjegyezve, hogy "ez a titkolózás sok kérdést vet fel". Szerinte ugyanis ezek a szervezetek minden erejükkel azon vannak, hogy nyomást gyakoroljanak a magyar bevándorláspolitikára. A Fidesz-frakció szerint azonban az embereknek joguk lenne tudni, hogy "ezek az ügynökszervezetek milyen külföldi pénzekből élnek, mekkora vagyonuk van, kiket pénzelnek itt Magyarországon, hogy ő általuk is nyomást gyakoroljanak a magyar kormányra és a bevándorláspolitikára".