Jackie Chan váratlanul Budapestre érkezett

Jackie Chan Budapesten
Vágólapra másolva!
Mindenféle előzetes bejelentés nélkül Budapestre érkezett Jackie Chan színész, aki az Uránia moziban hétfőn kezdődő kínai filmfesztivál megnyitóján népszerűsítette a filmjét.
Vágólapra másolva!

Vasárnap délután érkezett a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházhoz a verekedős akcióvígjátékok világsztárja, Jackie Chan. A színész a hétfőn kezdődő Magyarországi 2017-es kínai filmfesztivál megnyitójára jött.

A kínai filmfesztiválra érkezett Fotó: Mudra László - Origo

Már érkezése előtt jókora tömeg várta a mozi előtt,

a rajongók alig engedték be az épületbe a testőrök által körbevett sztárt.

A megnyitó előtt Jackie Chan részt vett egy zárt ajtók mögött zajlott hatszemközti tárgyaláson Luo Su-kang kínai kulturális miniszterrel és Balogh Zoltánnal, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjével.

A színészen egyáltalán nem látszott, hogy 63 éves, vidáman, lendületesen beszélt a megnyitón új filmjéről, a Kung-fu jógáról, amelyet négy másik filmmel együtt mutatnak be a filmfesztiválon.

Új filmjét is népszerűsítette Fotó: Mudra László - Origo

Mint mondta, a film kínai-indiai koprodukcióban készült, és egy valós történet alapján próbáltak két kultúrát ötvözni az indiai jógán és a kínai kungfun keresztül. Azt is

elárulta, hogy az új filmjét Pierce Brosnannel forgatta,

amelyben a nézők egy teljesen új Jackie Chant láthatnak majd.

Az Ország című dalt adta elő Fotó: Mudra László - Origo

A filmsztár ezután elénekelte az Ország című dalt a Magyar–Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulóinak közreműködésével. Bár képzett énekes, az előadás után azt mondta, nem tud igazán énekelni, de nagyon szeret.

Végül egy dedikált posztert adott az iskolának.

Jackie Chan azt kérte a közönségtől, hogy a bennük lévő hatalmas szeretetből jusson a kínai filmeknek is, és nézzék meg a fesztiválon szereplő alkotásokat. Majd ahogyan érkezett, testőrök gyűrűjében távozott a moziból, és egy fekete kisbusszal elviharzott.