Megkötözték, kirabolták, majd az otthonába mentek

Vágólapra másolva!
Három budapesti férfi megvert majd elrabolt egy negyedik férfit. Később megkötözve Dunakeszin egy félreeső helyen magára hagyták. A céljuk az volt, hogy miután megverték, betörjenek a házába, és kirabolják. A rabláshoz fegyvereket is használtok, airsoft puskákat, ami kinézetre teljesen megegyezik egy valódi fegyverrel, igaz, kilőni csak gumilövedéket tud.
Vágólapra másolva!

A rablásban hárman vettek részt. Egyikük azonban úgy tett, mintha ő is áldozat lenne. Egyébként ő maga találta, hogy rabolják ki ismerősét, akiről tudta, hogy rengeteg pénzt tart otthonában.

Ezután felhívta ismerősét és a XV kerületbe hívta, ahol két társa már várta őket. A rablás kitervelője eljátszotta, hogy őt is megtámadták, és egy sokkolóval elkábították. Később a valódi célpontot is megverték, és sokkolóval elkábították. Ezután megkötözték és egy kisbusz csomagtartójába tették és Dunakeszin egy erdős területen kidobták, elvették az iratait és a telefonját, és lakáskulcsát.

A vádlott és két társa ezután a férfi lakásához ment. A férfi anyja azonban otthon volt. Megpróbálták elcsalni, de közben kiszabadult a megtámadott férfi és azonnal hívta az anyját. Így végül a támadók egyetlen fillért sem tudtak elvinni.

Mindez nyolc éve történt, a támadókat azonban csak néhány hónapja fogták el. A rablás kitervelője ellen most vádat emeltek, míg társait már korábban elítélték. Hét illetve nyolc évet kaptak.